Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Statens fånge : en kinesisk premiärministers hemliga tankar

Statens fånge : en kinesisk premiärministers hemliga tankar

Inbunden bok.

Nyskick. Norstedts. 1 uppl. 2010. 362 s. Inbunden. 766 gram. Hur ofta får man möjlighet att kika bakom draperierna på en av världens mest hemlighetsfulla regeringar? Och har en kinesisk toppolitiker någonsin öppet berättat om händelserna på Himmelska fridens torg? Zhao Ziyang - Statens fånge är en berättelse om en mans kamp för ett mer liberalt Kina. I maj 1989 slogs studentdemonstrationerna på Himmelska fridens torg brutalt ned av kinesisk militär. Ett hundratal människor dog. Dagarna innan hade Kinas högsta ledare samlats hos Deng Xiaoping för att diskutera hur man skulle handskas med protesterna som man såg som det största hotet hittills för partiet. Generalsekreteraren för kommunistpartiet, Zhao Ziyang, motsatte sig ett militärt ingripande mot demonstrationerna. Det ledde till att han avsattes och sattes i husarrest. Zhao Ziyang - statens fånge är en berättelse om en mans kamp för ett mer liberalt Kina, och om Zhao Ziyangs sista år vid makten, sammanställd efter hans död år 2005. I hemlighet spelade han in kassettband som han gömde i sitt hem i Peking. Ingen kinesisk ledare i hans ställning har tidigare gjort något liknande. Ingen kinesisk ledare har som han haft tid att reflektera över vad som gått snett i den politiska utvecklingen. Och ingen kinesisk ledare har varit så frispråkig. Under sina 16 år i fångenskap börjar han förstå att det krävs demokratisering, yttrandefrihet och flerpartsystem, om Kina ska kunna dra full nytta av den ekonomiska utvecklingen. Hans ord visar också tydligt att Kina i dag styrs av en liten, fast sammansvetsad grupp ledare, vilkas familjeband binder dem samman i lika hög utsträckning som gemensamma intressen i näringslivet och politiken. I princip kan man säga att Kina ännu sitter fast i den linje som etablerades efter att Zhao avsattes 1989. Hans tankar är med andra ord i högsta grad ännu giltiga. . Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113026664
Titel
Statens fånge : en kinesisk premiärministers hemliga tankar
Författare
Ziyang Zhao
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2010
Omfång
362 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 233 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
766 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur ofta får man möjlighet att kika bakom draperierna på en av världens mest hemlighetsfulla regeringar? Och har en kinesisk toppolitiker någonsin öppet berättat om händelserna på Himmelska fridens torg? Zhao Ziyang - Statens fånge är en berättelse om en mans kamp för ett mer liberalt Kina.

I maj 1989 slogs studentdemonstrationerna på Himmelska fridens torg brutalt ned av kinesisk militär. Ett hundratal människor dog. Dagarna innan hade Kinas högsta ledare samlats hos Deng Xiaoping för att diskutera hur man skulle handskas med protesterna som man såg som det största hotet hittills för partiet. Generalsekreteraren för kommunistpartiet, Zhao Ziyang, motsatte sig ett militärt ingripande mot demonstrationerna. Det ledde till att han avsattes och sattes i husarrest.

Zhao Ziyang - statens fånge är en berättelse om en mans kamp för ett mer liberalt Kina, och om Zhao Ziyangs sista år vid makten, sammanställd efter hans död år 2005. I hemlighet spelade han in kassettband som han gömde i sitt hem i Peking. Ingen kinesisk ledare i hans ställning har tidigare gjort något liknande. Ingen kinesisk ledare har som han haft tid att reflektera över vad som gått snett i den politiska utvecklingen. Och ingen kinesisk ledare har varit så frispråkig.

Under sina 16 år i fångenskap börjar han förstå att det krävs demokratisering, yttrandefrihet och flerpartsystem, om Kina ska kunna dra full nytta av den ekonomiska utvecklingen. Hans ord visar också tydligt att Kina i dag styrs av en liten, fast sammansvetsad grupp ledare, vilkas familjeband binder dem samman i lika hög utsträckning som gemensamma intressen i näringslivet och politiken. I princip kan man säga att Kina ännu sitter fast i den linje som etablerades efter att Zhao avsattes 1989. Hans tankar är med andra ord i högsta grad ännu giltiga.