Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mitt liv som förrädare : en ung kvinnas berättelse om att överleva i ett iranskt fängelse

Mitt liv som förrädare : en ung kvinnas berättelse om att överleva i ett iranskt fängelse

Inbunden bok Brombergs. 2008. 263 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Ett par små skavmärken upptill på ryggen och några mycket små hanteringsspår, för övrigt i nyskick. Zarah Ghahramani är nitton år och student vid universitetet i Teheran, när hon en dag arresteras på gatan av säkerhetspolisen. Hennes brott: att ha deltagit i en studentdemonstration och därmed ha förrått folkrepubliken Iran. Hon förs till det ökända Evianfängelset där utsätts hon för brutala förhör: hennes huvud rakas och hon misshandlas grovt. Varje gång hon blir förhörd får hon en bindel för ögonen så att hon inte ska se sina plågoandar. Mitt liv som förrädare skildrar hennes tankar och känslor från fängelset, hur alla hennes sinnen skärps, rädslan men samtidigt förundran inför all ondska. Det är också en berättelse om hennes uppväxt i en välbärgad och liberal familj i en av Tehrerans förorter. Och om dagens Iran. Zarah Ghaharamani släpptes från fängelset efter 29 dagar. Hon var då förbjuden att återvända till universitetet och hon insåg snart att det inte fanns någon framtid för henne i Iran. 2003 mötte hon den australiensiske författaren Robert Hillman, som hjälpte henne att fly till Australien. Tillsammans skrev de boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173370455
Titel
Mitt liv som förrädare : en ung kvinnas berättelse om att överleva i ett iranskt fängelse
Författare
Zarah Ghahramani - Robert Hillman
Förlag
Brombergs
Utgivningsår
2008
Omfång
263 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
139 x 218 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
404 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Zarah Ghahramani är nitton år och student vid universitetet i Teheran, när hon en dag arresteras på gatan av säkerhetspolisen. Hennes brott: att ha deltagit i en studentdemonstration och därmed ha förrått folkrepubliken Iran. Hon förs till det ökända Evianfängelset där utsätts hon för brutala förhör: hennes huvud rakas och hon misshandlas grovt. Varje gång hon blir förhörd får hon en bindel för ögonen så att hon inte ska se sina plågoandar. Mitt liv som förrädare skildrar hennes tankar och känslor från fängelset, hur alla hennes sinnen skärps, rädslan men samtidigt förundran inför all ondska. Det är också en berättelse om hennes uppväxt i en välbärgad och liberal familj i en av Tehrerans förorter. Och om dagens Iran. Zarah Ghaharamani släpptes från fängelset efter 29 dagar. Hon var då förbjuden att återvända till universitetet och hon insåg snart att det inte fanns någon framtid för henne i Iran. 2003 mötte hon den australiensiske författaren Robert Hillman, som hjälpte henne att fly till Australien. Tillsammans skrev de boken.