Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rädda vår mat den goda, naturliga

Rädda vår mat den goda, naturliga

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Optimal. 2009. 232 s. 14 x 21,5cm. Omslaget har ett litet kantmärke. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172411708
Titel
Rädda vår mat - Den goda naturliga
Författare
Wilsson, Lars
Förlag
Optimal Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
232 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 217 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
474 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dagens välfärdssjukdomar kan botas med bra mat
Att maten har stor betydelse för vår hälsa fick Lars Wilsson klart för sig när han i början på 1980-talet träffade en läkare som kunde bota sina patienter om han lyckades få dem att förändra sina matvanor. Förhöjda halter av blodfetter, av blodsocker och insulin, för låg halt av det goda HDL-kolesterolet och en rad andra blodsvar indikerar den oreda i ämnesomsättningen som kallas det metabola syndromet. Det kunde botas om man återgick till den mat som människan är anpassad till. Doktorn fick allt fler patienter. Ohälsa i form av övervikt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, vissa cancrar, demens, depressioner och neurologiska sjukdomar ökade epidemiskt under de följande decennierna.
Människan är inte allätare. Vi är skapta för att äta en alldeles speciell mat.
"Lars Wilssons "Rädda vår mat" är ett viktigt tillskott för de som vill ta ansvar för sin egen hälsa, för läkare en utmaning att betrakta den traditionella skolmedicinen utifrån nya rön och insikter, och en chans för livsmedelsproducenterna att reagera på en ny efterfrågan."

Robert Schönauer, Medicinsk Access nr. 8/9 2009

Författaren Lars Wilsson: Det har hänt mycket sedan 2006 när min förra bok Naturlig Mat kom ut. Budskapet från förra boken har fått en allt starkare vetenskaplig grund. Som biolog föddes jag enligt min mening vid rätt tid under mänsklighetens historia. När jag var färdig med grundutbildningen i Uppsala 1955 hade DNA-molekylen just beskrivits och sedan följde den ena revolutionerande upptäckten efter den andra.