Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
EUROPAS BEFRIELSE - Den svåra vägen till frihet

EUROPAS BEFRIELSE - Den svåra vägen till frihet

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2009. 518 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. I juni 1944 inleddes befrielsen av den europeiska kontinenten genom de allierades landstigning i Normandie. Berättelse om de militära aktionerna, de fruktansvärda sviterna efter kriget, och vad krig gör med samhällen och människor. Sparsamt illustrerad. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 235x160x37 mm. 780 g. Gallrat biblioteksex i mycket fint skick, skyddsomslaget täckt av skyddande bokplast och fastmonterat i pärmarna (snyggt gjort), små diskreta stämplar, streckkod, biblioteksetikett, ej lånekortsficka. [9426] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex handb* för handbok, handböcker, handbook(s) etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137131436
Titel
Europas befrielse : den svåra vägen till frihet
Författare
William I Hitchcock
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2009
Omfång
518 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 234 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
776 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Då allierade styrkor steg i land på Normandies kust i juni 1944 inleddes befrielsen av den europeiska kontinenten. Efter flera år av tysk ockupation skulle förtryckarna drivas ut och ordningen återställas.Befrielsen av Europa har ofta beskrivits som något oproblematiskt och odelat positivt. Men man glömmer då bort det lidande som denna process innebar för de civila. På D-dagen omkom till exempel lika många franska civila som allierade soldater.Vissa stater hade varit ockuperade och var därmed enklare att betrakta som befriade, men hur skulle man se på tyskarna och italienarna? Hade invånarna där också befriats eller skulle de snarare betraktas som slagna fiender? Och hur var det för de som ”befriades” i Östeuropa? För många byttes ett förtryck mot ett annat.Familjer hade splittrats och i många fall utraderats. För de överlevande från förintelsen fanns ofta inte något eller någon kvar att återvända till. Mängder av människor hade drivits på flykt undan förföljelse och krig. Påtvingade omflyttningar av hela folkgrupper fortsatte även efter kriget, bland annat av etniska tyskar från Östeuropa. Dessa många hemlösa och vilsna själar skulle nu ges nya hem i eller utanför Europa.I Europas befrielse skildrar William I. Hitchcock denna process på ett insiktsfullt och tankeväckande sätt. Krigets fruktansvärda efterspel står i centrum. Det här är berättelsen om de militära aktioner som befriade Europa, men än mer om de fruktansvärda sviterna efter kriget. Hitchcock sätter de civila i centrum och skildrar vad krig, oavsett hur rättfärdiga de är, gör med samhällen och människor. Boken har skrämmande relevans även i dag.