Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Desertwalker

Desertwalker

Inbunden bok. Tiden. 1 uppl. 2007. 202 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185243808
Titel
Desertwalker
Författare
Wilhelm Agrell
Förlag
Tiden
Utgivningsår
2007
Omfång
202 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
137 x 205 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
340 g
Språk
Svenska
Baksidestext

Drabbande och plågsamt trovärdigt om en artonårig amerikansk soldat i Irak. Långt ifrån filmernas storslagna hjältescener, här präglar tristessen och ovissheten tillvaron betydligt mer än spänningen och segerruset.

Rob har ännu inte fyllt arton och går sista terminen på highschool i en förort till Wichita i Kansas, en stad i Mellanvästerns bibelbälte, dominerad av Boeings stora flygplansfabrik. Det är mars 2003 och eleverna står samlade som de gör varje morgon när flaggan ska hissas. Men den här morgonen är inte som de andra, alla vet att kriget, det stora kriget mot ondskans förbundna, har börjat långt borta på andra sidan jordklotet. På eftermiddagen går inte Rob till cafeterian utan till arméns värvningskontor fyller i ansökningspappren.

Anakin Desertwalker är smeknamnet klasskamraterna ger Rob när han går ut som frivillig i kriget i Irak. Men liksom den filmhjälte vars namn han lånat får Rob erfara att ondskan inte bara är något som lurar längs vägar och i folksamlingar, som oförmärkt försöker smyga sig på förbandets stridsfordon och kanske ett ögonblick blir synligt i siktet på deras vapen. Ondskan talar också till honom som en vän och välgörare, lägger uppmuntrande handen på hans axel, viskar i hans öra med en röst som är förvillande lik hans egen.

Desertwalker är en roman om en amerikansk tragedi i vår tid. Men det är också en tidlös berättelse om krig, fanatism och den kamp mellan ont och gott vars slagfält inte är beläget i fjärran land utan i människans hjärta.

"Ett fascinerande och gripande läsäventyr."
Borås Tidning om De trettio samurajerna

"Killar i högstadieåldern är sällan storläsare. Men sätt Dödsbudet i handen på dem, och jag tror att de ger bokläsandet en ny chans."
Södermanlands nyheter om Dödsbudet

"Dödsbudet är en mycket otäck roman. Otäckt bra."
Västerbottens-Kuriren

Wilhelm Agrell, född 1950, är docent i historia och en flitig debattör. Han har skrivit en rad fackböcker och vuxenromaner. Han debuterade som ungdomsboksförfattare 2001 med Dödsbudet, som också blev Augustnominerad.