Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Från Emmental till Stockholms slott

Från Emmental till Stockholms slott

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2003. 224 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rest efter prislapp

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151841320
Titel
Från Emmental till Stockholms slott
Författare
Werner Vögeli
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
891 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli en legend inom svensk matlagning. Han har varit hovtraktör i 40 år, på Operakällaren i 40 år och ansvarat för Nobelmiddaggarna i 40 år. Han har sett allt, varit med om allt, lagat allt för alla.

Hans livsväg är enastående - från bondehemmet i Emmental i Schweiz till uppburen hovkrögare för kungar och drottningar. Från den schweiziska husmanskosten, via den allra högsta gastronomien, till en kärlek till de svenska (och kanske framförallt norrländska!) rena råvarorna. Han har mött kungligheter, presidenter, prinsessor, miljardärer likaväl som ålfiskare och samer - och han har minnen och historier att berätta om dem alla.

Här finns berättelser och anekdoter om Kungen, Silvia, Victoria, gamle kungen, prinsessorna (främst Margareta!). Och övrig nobless som Aga Khan, Erlander, Krusse, Marcus Wallenberg, nobelpristagare... Jetsetmiddagar i St Moritz, ålagille med Fritjof Nilsson Piraten och Sten Broman, kräftskivor med Roger Moore. Vidare om Werner Vögelis unika internationella stjärnstatus, om Club Chef du Chef, Chain de Rotessieur och hans roll som domare i Bocuse d'Or (!).
Werners Vögelis unika känslighet när det gäller att komponera smaker och ingredienser visas i bokens recept på allt från husmanskost till nobelmiddag!