Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kärnkraft: Farlig och förlegad

Kärnkraft: Farlig och förlegad

Inbunden bok. Bokförlaget Musen Som Röt. 2013. 179 sidor.

Mycket gott skick. Bakre pärmens övre vänstra hörn kantstött. Lindriga tryck/stötskador på främre pärmen. I övrigt utmärkt skick. Vikt: 375 gram. M1

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789163738210
Titel
Kärnkraft farlig och förlegad
Författare
Mats Fors, Maj Wechselmann
Förlag
Bokförlaget Musen Som Röt
Utgivningsår
2013
Bandtyp
Kartonnage
Mått
157 x 217 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
393 g
Språk
Svenska
Baksidestext
HUR FARLIGA ÄR DE SVENSKA KÄRNKRAFTVERKEN?

?När Fukushimaolyckan inträffade rekommenderade den svenska Strålsäkerhetsmyndigheten att alla inom en åtta mils radie från ett havererat kärnkraftverk skulle evakueras.?

Hon ger sig inte, Maj Wechselmann. När tystnad anbefalles så talar hon. Nu om kärnkraft tillsammans med Mats Fors och Olof Stierna.

Vi står inför vägval om kärnkraftens framtid i Sverige. Medan Tyskland beslutat att lägga ner, planerar Vattenfall för nya reaktorer. Regeringens beslut att tillåta nya reaktorer har ökat osäkerheten på energimarknaden. Vad vill oppositionen egentligen? Det politiska läget är darrigt.

Kärnkraften skulle vara avvecklad senast 2010. Det var löftet från vinnande linje i folkomröstningen 1980. De som stod bakom krav på avvecklingen hade majoritet i riksdagen ända från dag ett efter omröstningen. Men inte ett enda politiskt beslut togs för att möjliggöra det. Det finns såväl energi- som demokratiskäl att vara djupt kritisk.

Ursinnet i den här boken går inte att ta miste på. Författarna radar upp belagda incidenter vid de svenska kärnreaktorerna, redovisar följder av Tjernobyl, analyserar läget efter Fukushima. Är det till och med så att det okritiska Sverige är utvalt för testa hur långt man kan pressa gamla kärnreaktorer?

Ur en rad perspektiv är det viktigt att den kritiska analysen av kärnkraften inte tystnar. Trots att tystnad tycks vara anbefallen.

Birger Schlaug