Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Slumdog millionaire : vem vill bli miljardär?

Slumdog millionaire : vem vill bli miljardär?

Pocketbok. Bra Böcker. 2009. 306 sidor.

Gott skick. 18 x 11 cm

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789170027987
Titel
Slumdog millionaire : vem vill bli miljardär?
Författare
Vikas Swarup
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
2009
Omfång
306 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 177 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
180 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ram Mohammad Thomas har blivit arresterad efter att ha svarat rätt på tolv frågor i tv-programmet Vem vill bli miljardär? Han har blivit arresterad därför att en fattig föräldralös kille som aldrig har gått i skola eller läst en tidning omöjligt kan känna till namnet på solsystemets minsta planet eller huvudstaden i Papua Nya Guinea utan att ha fuskat.

För att bevisa sin oskuld går Ram tillsammans med en kvinnlig advokat igenom tv-inspelningen fråga för fråga och förklarar hur han kunnat känna till alla svar. För varje fråga får vi höra en fascinerande historia om Rams liv som gatupojke i några av Indiens storstäder, och om de personer han mött som fått betydelse för hans liv. Det är allt från berättelsen om hur han som spädbarn räddats ur en papperskorg till historien om när han arbetade som tjänare åt en galen austalisk diplomat och tiden som självutnämnd guide vid Taj Mahal. Fram träder ett brokigt persongalleri av bisarra och skräckinjagande men också uppriktiga och hjälpsamma människor som korsat hans väg när han levt såväl i slum som i lyx som tjänare åt Indiens mest rika och berömda.

Ram har ofta befunnit sig en hårsmån ifrån döden, men har med sin osvikliga intuition och sin på gatan tillägnade livsvisdom lyckats undkomma faror. Slumdog Millionaire är en färgstark skröna från det moderna Indien om en liten, klok hjälte med ett stort hjärta.

Slumdog Millionaire (Vem vill bli miljardär?) har filmatiserats av regissören Danny Boyle och blivit en stor kritikersuccé. Filmen, som går upp på svenska biografer den 6 mars, har belönats med 8 Oscar, 4 Golden Globe, 7 BAFTA awards samt erhållit pris för bästa manus baserat på annat verk av Writers Guild of America.

"En fullpoängare! Vilken lycka att öppna en bok man inte hört ett pip om, av en författare man aldrig hört talas om och fastna efter första sidan! Den indiske diplomaten Vikas Swarups debutbok Vem vill bli miljardär? (Slumdog Millionaire) har ett upplägg som är helt oemotståndligt. [...] Det är en indisk roman, menad för en indisk publik och det gör historien, proppad med gatubarn och Bollywoodstjärnor, än mer läsvärd. Rolig och moraliskt uppfodrande är den också."

- Femina

"Originellt upplägg, varierade berättelser om ont och gott och en överraskande upplösning."

- Aftonbladet