Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
De sex misstänkta (1)

De sex misstänkta (1)

Pocketbok. Bra Böcker. 2011. 432 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170029066
Titel
De sex misstänkta
Författare
Vikas Swarup
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
2011
Omfång
432 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
239 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det finns ett kastsystem även när det gäller mord.

För sju år sedan mördade playboyen Vicky Rai bartendern Ruby Gill enbart för att hon vägrade servera honom en drink. Nu är Vicky Rai död, mördad ute på sitt lantställe under en fest där han firade att han blev frikänd för mordet på Ruby Gill. Polisen spärrar av brottsplatsen och kroppsvisiterar alla gäster. Sex stycken visar sig bära vapen och tas in för förhör. Vilka är dessa sex misstänkta? Och varför befann de sig på lantstället den kvällen?

Genom detta invecklade mordmysterium ledsagas vi av Arun Advani, en undersökande journalist. Undan för undan nystas de sex misstänktas levnadsöden upp: en korrupt byråkrat som säger sig ha förvandlats till Mahatma Gandhi över en natt, en amerikansk turist som är upp över öronen förälskad i en indisk skådespelerska, en stammedlem ute efter att hämta hem den primitiva stammens heliga sten, en sexsymbol och Bollywoodskådespelerska med en skamlig hemlighet, en mobiltelefontjuv som drömmer om det stora klippet och en ärelysten politiker som är beredd att gå över lik för att nå sina mål. Det är omöjligt att avgöra vem som avlossade det dödande skottet.

Vikas Swarups hett efterlängtade andra roman har inspirerats av verkliga händelser och är både en rafflande bladvändare och en insiktsfull skildring av dagens Indien. Hans fantasifulla och mångfasetterade berättelse kommer att tillfredsställa alla läsare som uppskattade den hyllade debuten "Vem vill bli miljardär?" (Slumdog Millionaire). Den djärvt och knipslugt hopfogade romanen "De sex misstänkta" är ett verk av en mästerlig historieberättare.

"De sex misstänkta är en ovanlig, fyndig och begåvat berättad roman. Samtidigt är den en lärorik satir om politik och värderingar i Indien idag. [...] Det är mycket rolig läsning."
- The Times

"Swarup har en skarp blick för de skillnader som finns i det indiska samhället."
- The Guardian