Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
När en stjärna faller

När en stjärna faller

Inbunden bok Alfabeta. 2006. 222 s. Inbunden. 21,5x14cm. 425 gram.

Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9150106295
Titel
När en stjärna faller
Författare
Vigdis Grimsdottir
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2006
Omfång
222 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
428 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En flotte med ett fastsurrat manslik har drivit iland på den stranden vid Laugarnes, nedanför Kleppsvegur. Liket är lemlästat till oigenkännlighet och polisen Kjartan Gunnarsson får i uppdrag att undersöka fallet. Tio år tidigare hade det egendomliga tvillingparet på Kleppsvegur funnit ett hundlik lemlästat och fastsurrat vid en flotte på exakt samma sätt. De tas omedelbart till förhör.

När en stjärna faller börjar som en deckare men snart upptäcker man att historien är mer komplex än så. Allt eftersom mordgåtan undersöks läggs också pusselbitarna från de medverkandes historia på plats. Livslögner avslöjas och släktband klaras ut och fasader faller. Luna har nyss kommit från New Mexico där hon vistats under några år hos goda vännen Rosa. Med sig tillbaka till Island hade hon Rosas son Lenni, som äntligen skulle få träffa sin biologiska far, Róbert, som aldrig uppfyllde löftet om att komma efter när Rosa och Lenni emigrerade. Luna har tidigare levt som en kopia av Frida Kahlo, som hon känt ett starkt släktskap med både utseendemässigt och konstnärligt, börjar frigöra sig från det inflytandet och skapa sig en egen personlighet. Rosa som inte kunnat känna kärlek till sin son efter sveket av hans far Robert kan slutligen försonas med det förflutna och därmed också utrycka sin kärlek till sin son.
När en stjärna faller är den tredje och avslutande delen om Lenni, Luna, Rosa och de andra i släktkrönikan som började med Från Ljus till ljus och fortsatte med Hjärta, måne och blå fåglar. Det är en mustig, sprudlande historia med en djupsvart klangbotten.

”Vigdís Grímsdóttirs ord upplevs med alla sinnen. Det är starka färger och mustiga dofter, gitterljuv musik och sensuell beröring, heta smaker och dov intuition.” Norra Västerbotten”
”En säregen läsupplevelse, bara att rekommendera.” BTJ
”Det är en i högsta grad skön och befriande läsning. Så tacka ja och följ med in i Vigdís Grímsdóttirs förtrollade sagovärld.” Upsala Nya Tidning

Vígdís Grímsdóttir (f. 1953) är en av nordens stora författare idag. Hon har skrivit ett tiotal böcker, framförallt vuxenromaner men också för barn och poesi. Hon har flera gånger nominerats till Nordiska rådets litteraturpris och hyllas ständigt för sitt flödande och poetiska språk.