Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det som vilar på botten

Det som vilar på botten

Pocketbok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2012. 350 sidor.

Mycket gott skick. Ulf Holtz kallas mitt i natten ut till kryssningsfartyget M/S Vega som ligger och cirklar i ett stormigt hav utan tillstånd att angöra land. En man har hittats död i fartygets omgjorda spa-avdelning och det är först oklart vilket lands polis som ska leda utredningen.

När den första förvirringen har lagt sig, börjar Holtz undersöka brottsplatsen och påbörjar snart en mordutredning. Kryssningsfartyget går tillbaka till Stockholm där det blir liggande vid kajen medan Holtz försöker bringa klarhet i mordet.

Samtidigt jobbar Pia Levin med en uppslitande utredning: en hel familj hittas död och utredarna misstänker att det rör sig om ett utvidgat självmord där mamman har mördat sin familj och därefter tagit sitt eget liv.

Levin börjar på egen hand utreda fallet trots ett kompakt motstånd. Utredningen blir plågsam för Levin som vägrar ge sig och hon går mot en oundviklig kollaps.

Varg Gyllander är författaren som vet hur det fungerar bakom kulisserna efter många år hos Polisen. Men han förlorar sig, trots det, aldrig i detaljer och vet att berätta en spännande historia. Hans böcker om det kriminaltekniska teamet är översatta till flera språk och har mottagits mycket väl av läsarna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187135002
Titel
Det som vilar på botten
Författare
Varg Gyllander
Förlag
Massolit Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
350 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
186 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nu släpps kritikerrosade Varg Gyllanders tredje bok om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin i pocket. Vi får följa två komplicerade och uppslitande mord- utredningar och får dessutom veta mer om Pia Levins bakgrund.
Ulf Holtz kallas mitt i natten ut till kryssningsfartyget M/S Vega som ligger och cirklar i ett stormigt hav utan tillstånd att angöra land. En man har hittas död i fartygets omgjorda spa-avdelning och det är först oklart vilket lands polis som ska leda utredningen. När den första förvirringen har lagt sig, börjar Holtz undersöka brottsplatsen och påbörjar snart en mordutredning. Kryssningsfartyget går tillbaka till huvudstaden där den blir liggande vid kajen medan Holtz försöker bringa klarhet i mordet.
Samtidigt jobbar Pia Levin med en uppslitande utredning: en hel familj hittas döda och utredarna misstänker att det rör sig om ett utvidgat självmord där mamman har mördat sin familj och därefter tagit sitt eget liv. Pia Levin tycker dock att det är saker som inte stämmer och börjar på egen hand utreda fallet trots ett kompakt motstånd. Utredningen blir plågsam för Pia Levin som vägrar ge sig och hon går mot en oundviklig kollaps.

Det är bara att gratulera både författare och läsare. Ingen som uppskattar en omsorgsfullt uppbyggd och hela tiden fängslande polisroman bör missa 'Det som vilar på botten'. Med den placerar sig Varg Gyllander odiskutabelt bland de ledande svenska kriminalförfattarna.
Sydsvenska Dagbladet