Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Andras plåga

Andras plåga

Häftad bok. Alfabeta. 1 uppl. 2006. 348 sidor.

Mycket gott skick. Val McDermid tillhör de riktigt stora deckarförfattarna. Hennes böcker säljs över hela världen i stora upplagor. Här fortsätter serien om Tony Hill och Carol Jordan.

De ställs inför en serie "omöjliga" mord. Morden överensstämmer, märkligt nog, i minsta detalj med några mord som ägde rum några år tidigare. Förövaren då var Derek Tyler, men han sitter inlåst och kan omöjligt vara den som begått de nya morden. Medan Tony försöker knäcka Tyler beslutar sig polisen för att ge sig in i en operation som spårar ur fullständigt. Lockbetet försvinner. Hela Tony Hills psykologiska förmåga och Carol Jordans alla polisinstinkter krävs för att lägga pusslet rätt.

Den populära tv-serien "Mord i sinnet" som i olika omgångar gått svensk TV bygger på några av böckerna om Tony Hill och Carol Jordan.Biblioteksinbindning. Gallrad med stämpel.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789150106619
Titel
Andras plåga
Författare
McDermid, Val
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2006
Omfång
348 sidor
Bandtyp
Storpocket
Mått
134 x 209 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
320 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tony Hill och Carol Jordan står inför den tuffaste utmaningen hittills när de tvingas ta itu med en serie omöjliga mord. Carol är tillbaka i Bradfield efter de traumatiska upplevelserna i Berlin. Till sin förvåning upptäcker hon att Tony ordnat jobb åt sig på det lokala mentalsjukhusets säkerhetsavdelning. När en prostituerad mördas på ett exceptionellt våldsamt och groteskt vis ber hon honom om hjälp.
Märkligt nog överensstämmer detta mord i minsta detalj med en serie mord som ägde rum några år tidigare. För de morden dömdes Derek Tyler och han kan alltså omöjligt vara den som begått det nya mordet. Det var också helt klarlagt att det var han som var mördaren. Ett nytt mord sker och nu är det bråttom. Teamet kämpar för att lösa gåtan. Medan Tony försöker knäcka Tyler beslutar sig polisen för att ge sig in i en operation som spårar ur fullständigt. Lockbetet försvinner och har antagligen hamnat i händerna på mördaren. Tony Hills hela psykologiska förmåga och Carol Jordans alla polisinstinkter krävs för att lägga pusslet rätt.

Val McDermid är utbildad i Oxford och arbetade under ett antal år som journalist. Hon har skrivit en rad detektivromaner och tillhör numera de stora deckarförfattarna. Hennes böcker säljs över hela världen i stora upplagor. I Sverige slog hon igenom med Och sjöjungfrun sjöng sin sång som tilldelades Gold Dagger Award 1995. Hennes böcker om Tony Hill och Carol Jordan har filmats för TV. SerienMord i sinnet sänds på TV4. Serien har delvis även kommit ut på DVD.