Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Låtarna från Musikalen Lukas
Låtarna från Musikalen Lukas Låtarna från Musikalen Lukas Låtarna från Musikalen Lukas Låtarna från Musikalen Lukas

Låtarna från Musikalen Lukas

Vinyl LP. Prim. Katalognr: PRL 5016. Sverige . 1983.

Gott skick. Fodral i gott skick. Att Musikalen Lukas kom till beror på att det för snart 2000 år sen fanns en läkare som hette just Lukas. En läkare som bl a skrev en bok som kallas Lukas evangelium.
Vi som skrev musikalen och han som skrev boken har på ett sätt samma utgångspunkt. Vi har mött berättelserna om Jesus, timmermannens son, och kommit fram till att det vi hört måste vara sant. Men vi märker att alltför många människor avfärdar alltihop utan att ens försöka sätta sig in i vad det handlar om.
Lukas började från grunden. Genom ett regelrätt forskningsarbete pusslade han ihop skrivna berättelser, egna intervjuer och ögonvittnesskildringar för att få fram sanningen om Jesus.
Att kritisera Lukas för det sätt han arbetat fram boken på är ganska svårt. De historiska uppgifterna stämmer. Noggrannheten i övrigt är överväldigande.
Det man kritiserar honom för är vad hans bok leder fram till.
Vilket svar på frågan om vem Jesus var, som den ger.
Det är just den frågan som vi tycker är precis lika viktig idag, som den var då Lukas gav ut sin bok, några årtionden efter att Jesus hade vandrat omkring på vägarna i Palestina
Därför har vi gjort en musikal. Om du tycker om låtarna eller inte är inte för oss det allra viktigaste, även om vi självklart hoppas det!
Ta chansen att med vår lilla hjälp och Lukas stora hjälp (använd gärna 1981 års översättning av Nya Testamentet) komma fram till ditt svar på frågan om vem Jesus egentligen är. Han som utan att själv skriva en bok, eller ens en musikal, ändå kom att påverka en hel värld och förändra miljoner människors liv.

Stockholm den 4 februari 1983 efter Kristus

Urban Ringbäck L-O Forsberg

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish