Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Drömfångaren

Drömfångaren

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2003. 386 sidor.

Nyskick. Inb., norsk krim, Vi har mer av henne. (1508)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137117017
Titel
Drömfångaren
Författare
Unni Lindell
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2001
Omfång
386 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 235 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
806 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Efter Ormbäraren från förra året kommer nu den fristående uppföljaren där kriminalkommissarie Cato Isaksen återigen blir indragen i jakten på en kall och beräknande mördare.
 Den unga Therese har varit på konstutställning tillsammans med sin tvillingsyster och ett par väninnor i Oslo. Efteråt tar de ett glas vin på restaurangen, och Therese ska bara springa ut till bilen för att hämta något som hon glömt. Men hon kommer aldrig tillbaka. Dagen därpå hittas hon mördad i hamnbassängen vid Aker Brygge.
 Inom kort begås ytterligare ett mord och en femårig flicka anmäls saknad. Rädslan sprider sig bland folk och massmedia hjälper till att piska upp stämningen. Cato Isaksen leder mordutredningen under stor press. Dessutom har han privata problem att brottas med.
 Han har nu flyttat tillbaka till sin exfru, Bente, och de två tonårssönerna Gard och Vetle. Han har delad vårdnad om treårige Georg från det förra förhållandet, men tiden tycks aldrig riktigt räcka till. Dessutom visar det sig att äldste sonen, Gard, har drogproblem.
 Den komplicerade mordutredningen leder ännu en gång till att Cato Isaksen och hans familj blir indragna i kretsen kring den fruktade mördaren – en person som noga studerar sina offer innan han slår till. I en indiansk drömfångare flätar han in de mördades hår och ganska snart står det klart att han har utsett sitt tredje offer. 

Unni Lindell slog igenom på svenska med Ormbäraren förra året. I Norge har hon slagit alla rekord. Förra året hade hon fem huvudböcker i de norska bokklubbarna. Totalt har hennes böcker sålt i över en miljon exemplar i Norge. Dessutom är hon översatt till 12 språk.