Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Mat som värmer : Den godaste höst- och vintermaten

Mat som värmer : Den godaste höst- och vintermaten

Inbundna böcker. Bokförlaget Forum. 2006. 152 sidor.

I den omtyckta Med smak av salt och sommar delade systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept för sköna sommardagar. Nu är de tillbaka och bjuder på den bästa maten för årets kallare tider. Tanken är densamma: förgyll vardagen och förenkla festen. Att umgås och äta tillsammans behöver aldrig vara krångligt eller kravfyllt. De lättlagade rätterna är inte sällan de mest uppskattade, och ingredienserna är sådana som ofta finns hemma i skafferi och kylskåp.   Hösten och vintern ger utmärkta tillfällen att kura in sig och mysa med vänner och familj. Samlas kring en väldoftande gryta i köket en vardagskväll eller ställ till med en trerättersmiddag till helgen. Ät en stärkande brunch efter söndagspromenaden eller ordna ett litet kaffekalas med dopp. Lys upp mörkret ute med mat som värmer!Smakprov ur innehållet:Framför brasan: färskostfyllda fikon, isig Margarita, glühweinRunt köksbordet: ugnsbakad lax med rotfruktsmos, Annas höstgryta, lammfärsbiffar med varm sallad och fetaostkrämI matsalen: kantarellsoppa med sherrygrädde, kräftfyllda fiskrulader i apelsin- och saffranssås, rådjurssadel och sallad på rostade gul- och rödbetor med ljummen chèvredressingPå det gående bordet: varma körsbärstomater, vitlöksrostad potatis, tjälknöl på älg med rucolaröraEfter söndagspromenaden: äggröra med färskrökt lax och avokado på grovt bröd, nötfärsburgare med gorgonzoladressingTill kaffet: Ulrikas vita chokladrutor, apelsincheesecake med pepparkaksbottenSom avslutning: kolatårta med dadlar, vinterpavlovaBokens vackra bilder med höst- och vinterstämning är tagna av Martin Skredsvik.Ulrika Jisland bor med man och tre barn i Göteborg, där hon arbetar som journalist på TV4. Anna Jonassen är lärare och bosatt i Stockholm med man, två barn och golden retrievern Melker. De har tidigare givit ut kokboken Med smak av salt och sommar, som innehåller recept inspirerade av deras långa, härliga somrar på västkusten.

Förlagsfakta

ISBN
9789137128900
Titel
Mat som värmer : Den godaste höst- och vintermaten
Författare
Jisland, Ulrika
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2006
Omfång
152 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska