Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Berättelser från styrelserum : mellan dinosaurier och pappersdrakar

Berättelser från styrelserum : mellan dinosaurier och pappersdrakar

Inbunden bok. Anno Förlag. 1:a upplagan uppl. 2009. 233 s. Inbunden. 21x17cm. 640 gram.

Gott skick. Författarna menar att det finns behov av ett styrelsearbete som befinner sig någonstans mitt emellan storbolagens dinosauriestyrelser och de av nöden tvungna pappersdrakarna. De kallar det mellantinget. Bokens lättlästa analyser, förklaringar och praktiska råd varvas med verklighetstrogna berättelser från fingerade företag som målar bilden av styrelsearbete i mellantingets anda. Boken kan med fördel läsas av både företagare, nuvarande och blivande styrelseledamöter och av den som helt enkelt intresserar sig för styrelsearbete. Fokus ligger på små och medelstora ägarledda bolag, men också företrädare för till exempel ideella föreningar kan ha nytta och nöje av denna bok. En företagare som är tveksam till att tillsätta en aktiv styrelse kommer efter att ha läst denna bok att både vilja och våga ta steget.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163337628
Titel
Berättelser från styrelserum : mellan dinosaurier och pappersdrakar
Författare
Algotsson, Ulrika
Förlag
Anno Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
233 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 205 mm
Vikt
631 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Författarna menar att det finns behov av ett styrelsearbete som befinner sig någonstans mitt emellan storbolagens dinosauriestyrelser och de av nöden tvungna pappersdrakarna. De kallar det mellantinget.

Bokens lättlästa analyser, förklaringar och praktiska råd varvas med verklighetstrogna berättelser från fingerade företag som målar bilden av styrelsearbete i mellantingets anda.

Boken kan med fördel läsas av både företagare, nuvarande och blivande styrelseledamöter och av den som helt enkelt intresserar sig för styrelsearbete. Fokus ligger på små och medelstora ägarledda bolag, men också företrädare för till exempel ideella föreningar kan ha nytta och nöje av denna bok.

En företagare som är tveksam till att tillsätta en aktiv styrelse kommer efter att ha läst denna bok att både vilja och våga ta steget.

”En jättebra bok! Ger nya infallsvinklar på styrelsearbetet utifrån en korrekt diagnos av situationen i Sverige idag. Den här boken behövs!”

Rune Brandinger, styrelseguru och författare till boken Det nya styrelsearbetet

”Jag blev inspirerad och gillar det annorlunda anslaget! Bokens budskap är helt i linje med min erfarenhet av styrelsearbete.”

Lars-Erik Forsgårdh, styrelseordförande i StyrelseAkademien Sverige

Ulrika Algotsson har 15 års erfarenhet av utveckling av entreprenöriella små företag. Hon är bland annat vice ordförande i Moderna Dansteatern samt vd för
Mattias Klums Sverigeprojekt Expeditionsverige.se.

Margareta Neld har 15 års styrelseerfarenhet och har startat och drivit svenska och internationella företag. Margareta är ägare och vd för Neld International
Consulting AB och bedriver bland annat styrelseutbildning för kvinnor.

Sandra Olsson är beteendevetare och har erfarenhet av styrelsearbete i ideella föreningar. Sandra är idag verksamhetschef för Women In Progress som bland
annat arrangerar styrelse- och affärsutvecklingsprogram för kvinnor.