Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
LIVSGLÄDJE    7 VÄGAR TILL INRE HARMONI

LIVSGLÄDJE 7 VÄGAR TILL INRE HARMONI

Inbunden bok. FORUM. 2004. 197 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förnöjsamhet och glädje, arbetsiver och kärlek - livsglädje är en kraft som finns inneboende i oss alla. Vi måste bara ge oss tid att få syn på den och ge den plats.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789137125879
Titel
Livsglädje : 7 vägar till inre harmoni
Författare
UllaBritt Berglund
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2004
Omfång
197 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
”Att rensa en rabatt, baka ett bröd, sopa ett golv är andligt utvecklande. Vardagens Uppgifter är genvägar till Gud.” ”Om själen inte får plats i kroppen blir människan sjuk. Hon kan sitta i sin egen soffa och längta hem, hem i inre bemärkelse … Hemlösheten är stor, både i det inre och i det yttre.” ”Lidandet är snabbaste vägen till Gud. En mogen människa tar sina motgångar som en utmaning när mörker slukar mörker. En omogen människa ser motgångar som ett straff.”
 7 vägar till inre harmoni genom: livsglädje, arbetsglädje, kärleksglädje, matglädje, städglädje, själsglädje, resglädje
 Vad är egentligen livsglädje? Vad ryms i detta vida fria begrepp? Enligt UllaBritt Berglund är livsglädje helt enkelt den enkla typ av glädje vi alltid kan omge oss av bara vi lär oss att lägga märke till den.
 I matglädjen ryms den lustfyllda känslan i att laga mat, handskas med råvaror och duka upp till en måltid. Eller arbetsglädje – att uppskatta det man gör till nytta för sig själv och andra och inte bara skynda sig igenom sina uppgifter för att stressa vidare hem, ut eller till vad som helst annat. I städglädje får vi insikten att det man gör på utsidan även avspeglar sig på insidan. Att ha rent i sin omgivning skapar utrymme för nya tankar och idéer – ger både kropp och själ svängrum och frihet. Själsglädje är en lovsång till det gudomliga som finns allestädes närvarande.
 Ibland mycket handfast, ibland med en nästan lyrisk ton ledsagar oss UllaBritt Berglund genom sju sorters livsglädje. Här ryms hennes egna upplevelser och erfarenheter, möten med andra människor, hennes egen Gudskontakt och väl valda citat från olika diktare liksom ur Bibeln. 
 UllaBritt Berglund prästvigdes vid 24 års ålder, hon verkar som domkyrkokaplan vid Storkyrkan i Stockholm och är en mycket uppskattad föreläsare. Hon lever med sin man, sina tre barn och två hundar. UllaBritt Berglund har tidigare utkommit med flera böcker.