NÄRING OCH HÄLSA
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 2004. 309 sidor.
Nyskick.
–– ABSOLUT NYSKICK, oläst men har en namnteckning på pärminsidan! – Tryckt 2007. ––
Intresset för mat och hälsa är större än någonsin. I denna bok presenteras såväl baskunskaper som information om nya forskningsrön inom området.
• Boken redogör för den klassiska näringsläran, dvs. energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som - livsmedelskunskap - matens betydelse för uppkomst och utveckling av: övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, cancer, osteoporos.
• Och hur vegetarisk kost bör vara sammansatt för att ge bäst förutsättning för hälsa i alla åldrar.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9144041985
- Titel
- Näring och hälsa
- Författare
- Ulla Johansson
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 646 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns ett stort intresse för mat, kopplat till hälsa. Därför har den här boken kommit till, i syfte att ge både baskunskaper och information om nya forskningsrön.
Boken redogör för den klassiska näringsläran, dvs. energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in aktuella och viktiga områden som,
livsmedelskunskap
matens betydelse för uppkomst och utveckling av
- övervikt
- hjärt- och kärlsjukdomar
- diabetes
- cancer
- osteoporos
hur vegetarisk kost bör vara sammansatt för att ge bäst förutsättning för hälsa i alla åldrar.