Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
För att bli kvinna - och av lust : en studie i tonårsflickors läsning / Maria Ulfgard.

För att bli kvinna - och av lust : en studie i tonårsflickors läsning / Maria Ulfgard.

Inbunden bok Publicerad: Stockholm : B. Wahlström, Tillverkad: Falun : Scandbook . Svenska uppl. 2002. 380, [1] s., [4] pl.-bl. i fär sidor.

Nyskick. Litteratursociologi - Böcker och läsning -Tonårsflickor - genusaspekter- Läsvanor; Könsidentitet - Flickböcker - Populärlitteratur - Litteraturvetenskap - Flickböcker - Sverige -Romaner - Litteraturupplevelse - Litteraturreception - Litteraturpedagogik i skolan...Serie: Skrifter / utgivna av Svenska; barnboksinstitutet, 0347-5387 ; 78; Bok: Avhandling(Diss. Lund : Univ., 2002) ..[Vad läser unga flickor på sin fritid om de läser och hur ser de på sin läsning? Finns det något samband mellan det egna livet och läsningen? Hur hänger flickornas litteraturval samman med geografiska, sociala, kulturella och religiösa bakgrundsfaktorer och med den undervisning de får i litteratur i skolan? Det är frågeställningarna som Maria Ulfgard ställer i sin doktorsavhandling om tonårsflickors läsning. Undersökningen som ligger till grund för denna avhandling uppehåller sig vid hur genus konstrueras i den litteratur som flickorna valt att läsa på sin fritid och hur flickorna konstruerar genus i sina egna liv. Tjugo 1516-åriga flickor i tre olika miljöer har följts under tre års tid. I avhandlingen diskuteras skolans litteraturläsning vid flera tillfällen. Undersökningens resultat sätts i dialog med Läroplanens värdegrund, Lpo 94, och svenskämnets kursplan, Kursplan 2000.Maria Ulfgard, f. 1953, är verksam som forskare och lärare vid Litteraturvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet och har tidigare tjänstgjort i grundskolan som adjunkt i svenska och religion under tjugo års tid. Maria Ulfgard har under fem år varit verksam som doktorand i svenska med didaktisk inriktning vid Lärarutbildningen i Malmö. Boken ingår som nr 78 i skrifter utgivna av Svenska Barnboksinstitutet.] . Kartonnage. Nyskick .Namn i blyerts .Mått 13,5 x 21,5 x 2 cm. Vikt 400g. Skickas inom 1 -2 dagar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9132328494
Titel
För att bli kvinna - och av lust. En studie i tonårsflickors läsning
Författare
Maria Ulfgard
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
2002
Omfång
380 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
654 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad läser unga flickor på sin fritid om de läser och hur ser de på sin läsning? Finns det något samband mellan det egna livet och läsningen? Hur hänger flickornas litteraturval samman med geografiska, sociala, kulturella och religiösa bakgrundsfaktorer och med den undervisning de får i litteratur i skolan? Det är frågeställningarna som Maria Ulfgard ställer i sin doktorsavhandling om tonårsflickors läsning. Undersökningen som ligger till grund för denna avhandling uppehåller sig vid hur genus konstrueras i den litteratur som flickorna valt att läsa på sin fritid och hur flickorna konstruerar genus i sina egna liv. Tjugo 1516-åriga flickor i tre olika miljöer har följts under tre års tid. I avhandlingen diskuteras skolans litteraturläsning vid flera tillfällen. Undersökningens resultat sätts i dialog med Läroplanens värdegrund, Lpo 94, och svenskämnets kursplan, Kursplan 2000. Maria Ulfgard, f. 1953, är verksam som forskare och lärare vid Litteraturvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet och har tidigare tjänstgjort i grundskolan som adjunkt i svenska och religion under tjugo års tid. Maria Ulfgard har under fem år varit verksam som doktorand i svenska med didaktisk inriktning vid Lärarutbildningen i Malmö. Boken ingår som nr 78 i skrifter utgivna av Svenska Barnboksinstitutet.