Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sammelsurium

Sammelsurium

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Albert Bonniers förlag 2011 (sv.originaluppl.), 728s. B/H=16,5x20,5. Vikt = 357g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden). Nyskick. ISBN: 9789100125844

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100125844
Titel
Sammelsurium
Författare
Ulf Linde
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
357 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Ulf Linde är en av de få kritiker (Northrop Frye och Roland Barthes är andra) som kan framkalla tårar i mina ögon. Jag vet inte om någon förstår det, om jag kallar dem insiktens tårar.” Poul Borum Efter succén med sina memoarer, Från kart till fallfrukt, återkommer Ulf Linde nu med en essäbok som anknyter till de klassiska Spejare och 4 artiklar från 1960-talet. I Sammelsurium – titeln hämtad från Ehrensvärd – undersöker Linde seendet, själva betraktandet av konst. Man ser en bild med ögat. Men man ser den också genom ögat. Optik och fantasi. Vad är ögats och vad är hjärnans roll i synupplevelsen? I en djupt personlig framställning, som inte står Ehrensvärd efter, bjuder Ulf Linde in läsaren till en betraktelse som formar sig till något av ett konstnärligt testamente. Sammelsurium är en essä i ordets bästa bemärkelse, ett försök där läsaren med bokens många bilder från Lascaux till Tommy Östmar kan delta i resonemangen och kanske få syn också på sitt eget seende.