Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt

Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt

Inbunden bok.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bokförlaget Prisma 2003 (sv.originaluppl.), 128s. B/H=25x22,5. Vikt = 737g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden). Illustrerad i färg. Nära nyskick.
ISBN: 9151841029

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151841029
Titel
Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Författare
Tulla Grünberger
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
250 x 225 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
737 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.

"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."