-
Läddikan. 1979-1987. Kontaktbar för Länsmusee...
Inbunden bok. Länsmuseet i Gävleborg. 1:a uppl. 1979. 800 sidor.
Nära nyskick. Fint privatinbundet blått helklotband med guldtryck på rygg. Alla skrifter mellan 1979-1987
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLänsmuseet i Gävleborg 1:a -
Sill och strömming
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 216 sidor.
Mycket gott skick. Mkt lite tryck skada längst upp till häger
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844605
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 1 9151844605 -
Mannen i tornet. En berättelse om Stora Holms...
Inbunden bok. Korsnäs AB. 1:a uppl. 1998. 49 s. Inbunden. Vackert inbundet blått förlagsband med foto av Stora Holmsund på framsida.
Nyskick. Gävle, Gästrikland, Bomhus, herrgård, Elfstrand,borgerlig sommarvilla, fina foton och illustrationer, Pehr Elfstrand, 1700-1800 tal, skepp, fina herrgårdshus, . … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Träslott och fransyskt smide. Glimtar ur Gysi...
Häftad bok. Gefle Dagblads hembygdsbibliotek. 1:a uppl. 1978. 142 sidor.
Mycket gott skick. Gefle Dagblad. 1:a uppl. 1978. 142 s. Häftad. Mycket gott skick. Gysinge, Sandvikens kommun, Gästrikland, järnhistoria, vallonsmeder, smedshistoria, femtonbarnsmor patron på Gysinge, strider med allmogen, kartor, järnväg till Gysinge, järnhistoria, benned läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGefle Dagblads hembygdsbibliotek 1:a
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn