Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Verkan

Verkan

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2004. 311 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9113013416
Titel
Verkan
Författare
Flygt, Torbjörn
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2004
Omfång
311 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 190 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
508 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lika inför lagen, brukar det heta. Men om en del brottslingar kan skrämma vittnen till tystnad och på så sätt gå fria - vad är lagen värd då? Och är det då inte rätt att skydda sig själv och sitt, vad lagen än säger? Torbjörn Flygts nya roman ställer många besvärande frågor om hur lätt det är att göra rättvisa till en privatsak.

Claes Backe är åklagare i en stor svensk stad. En man med ett juridiskt patos som drivs av en stark personlig moral. Han är lyckligt gift med Gunilla, som är kyrkoherde, och de har två barn i tonåren.

Men det förortsområde han bor i härjas av stölder. En grannsamverkan bildas, och den förvandlas till ett regelrätt medborgargarde när ett mc-gäng dessutom flyttar in i en lada strax intill.

Claes Backe värjer sig från grannarnas vakthållning, eftersom det strider mot allt han tror på. Men när han drabbas av en motgång i rätten för att ett par vittnen skräms till tystnad i ett misshandelsmål tvingas han steg för steg ompröva sin hållning, och hamnar på så sätt i konflikt med sin tidigare moral.

Torbjörn Flygt skildrade med stor framgång Sveriges stora omvandling från sjuttio- till nittiotal i romanen Underdog om familjen Kraft. Också i Verkan, en roman om vår egen tid, låter han en familjs öde gestalta en större rörelse i samhället: denna gång hur bräcklig idén om en rättsstat kan vara under tryck.