Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
UNIX och X från början

UNIX och X från början

Häftad bok Studentlitteratur AB. 2 uppl. 1997. 329 sidor.

Mycket gott skick. Detta är en lättläst, men ändå ingående, introduktion till UNIX. Här finns allt man behöver veta, och lite till, för att kunna använda ett UNIX-system på ett enkelt och effektivt sätt. Boken riktar sig till användare av alla de viktigare UNIX-varianterna, System V 4, Solaris, OSF/1 och Berkeley (BSD).
Idag används UNIX ofta tillsammans med fönstersystemet X (X-Window System). Boken innehåller en grundlig introduktion till X ur användarens synpunkt. De vanligast förekommande användargränssnitten Open Look/Open Windows och Motif behandlas ingående. En speciell beskrivning ges av den svenskspråkiga versionen av Open Windows.
I UNIX och X från början beskrivs hur man använder och programmerar de vanligaste kommandotolkarna Bourne shell, Korn shell, C shell och TC shell.
Datorer är numera ofta anslutna till nätverk och kommunicerar med varandra. Boken beskriver de viktigaste kommunikationsverktygen i UNIX och hur användaren kan sända brev, läsa och skicka nyheter, köra på andra datorer etc.
Slutligen beskrivs några av systemadministratörens uppgifter och vilka program som används för att lösa dessa.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9144342926
Titel
UNIX och X från början
Författare
Torbjörn Andreasson - Jan Skansholm
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
1997
Omfång
329 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Detta är en lättläst, men ändå ingående, introduktion till UNIX. Här finns allt man behöver veta, och lite till, för att kunna använda ett UNIX-system på ett enkelt och effektivt sätt. Boken riktar sig till användare av alla de viktigare UNIX-varianterna, System V 4, Solaris, OSF/1 och Berkeley (BSD).
Idag används UNIX ofta tillsammans med fönstersystemet X (X-Window System).
Läs mer om boken på studentlitteratur.se