Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Människans texter. Svenska 1

Människans texter. Svenska 1

Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2016. 488 sidor.

Mycket gott skick. Danskt band. Övre hörnet på främre pärmen obetydligt kantstött. Illustrerad. Med blyertsdedikation från en av författarna på försättsbladet. Senaste upplagan av denna lärobok i gymnasiets "Svenska 1".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789144084831
Titel
Människans texter Svenska 1 Elevpaket (Bok + digital produkt)
Författare
Jeppsson, Tomas
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2016
Omfång
488 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
215 x 251 mm
Vikt
1290 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Människans texter Svenska 1 är en allt i ett-bok som täcker kursens såväl språkliga som litterära moment. Här finner du och dina elever fylliga kapitel om olika slags texter och studiekompetens, retorik och skrivprocess, tala och lyssna, argumenterande texter, språkriktighet, språksociologi, grundläggande grammatik samt om referat och praktiska texter. I alla kapitel finns rikligt med övningar. Det finns även mönster för olika slags texter och exempel på hur eleverna kan arbeta med texter.
I boken presenteras lättbegripliga metoder för att analysera epik, lyrik, dramatik, drama, teater, film, medietexter, bild och reklam. Läromedlet innehåller en mängd textutdrag – väl valda för att passa kursen och eleverna. Här finns klassiska texter från forntiden till samtiden som en minilitteraturhistoria. Epokerna beskrivs kort och som en hjälp till förståelse finns tidslinjer med viktiga händelser och bilder från de olika epokerna. Tiden efter andra världskriget till samtiden belyses med representativa svenska texter. Till samtliga texter finns frågor som knyter an till analyskapitlen. Dessutom finns här texter och upplägg till ett tema om myter.
I elevpaketet ingår en tryckt bok och ett digitalt läromedel, bestående av en inläst e-bok, övningar och extramaterial.
Människans texter Svenska 1 är självklart lika välskriven och genomtänkt som de andra böckerna i Människans texter-serien. Skillnaden är framförallt att den är mindre omfattande och att den täcker hela kursen Svenska 1 i en enda bok.