Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tusen år i Sverige - Germund och gnällsäcken : Berättelser om 1100-1400-talen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9129656249
Titel
Tusen år i Sverige - Germund och gnällsäcken : Berättelser om 1100-1400-talen
Författare
Tomas Blom - Gudrun Wessnert
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2003
Omfång
184 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
591 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tusen år i Sverige - ny historisk serie!

Tusen år i Sverige är en ny historisk serie i fyra delar som börjar ges ut hösten 2003. Här berättas kulturhistoria alltifrån hednatid i Norden fram till 1950-talet då tv och bilen gör sitt intåg i svenskarnas liv. Ett antal spännande berättelser, som alla bygger på gedigna historiska kunskaper om svenskarnas liv och leverne, om fiktiva och historiska personer följs av faktaspäckade och genomillustrerade uppslag.

Första delen i serien handlar om människornas liv under medeltiden, från hednatid till reformationen. Här möter vi Anna med alrunan, Germund med gnällsäcken, jätten Finn, Björn Bissare, signora Brigida och Pål papegoja bl.a. Nio spännande berättelser av Tomas Blom, faktasidor av Gudrun Wessnert, illustrationer av Sara Lundberg - en oslagbart kunnig, inspirerande och fantasirik trio.

Den andra delen, Trosspojken och snurretoppen (2004), handlar om människor och företeelser under Stormaktstiden - mycken pompa och ståt och många krig. Den tredje delen (2004), Elle-Marit och Blomsterkungen, för oss in i upplysningstidens och den begynnande industrialismens Sverige. Och slutligen den fjärde delen, Ingela Shingela (2005), skildrar i ett tiotal olika berättelser de stora förändringarna i det svenska samhället: arbetarrörelsen, järnvägen, modet, filmen, bilen, teven.

Tomas Blom har skrivit vuxenromaner och ett stort antal historiska radiopjäser för Utbildningsradion. Han är också en av författarna bakom tv-såpan Skilda världar.

Gudrun Wessnert har skrivit flera LL-böcker om historiska ämnen. År 2002 vann hon Bonniers tävling om bästa historiska manus med Sketna Gertrud och kung Magnus kalas.