Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Toms tips : 77 recept på 7 veckor : stjärnkocken förenklar ditt liv

Toms tips : 77 recept på 7 veckor : stjärnkocken förenklar ditt liv

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 186 sidor.

Nära nyskick. Bonniers 1931. första uppl. 352 sidor. Inbunden. ljusbrunt klotband, Rygg med förf.namn och titel i guldtryck, pärm med ram och förf.sig. i guldtryck. Tryckt på blankt glättat papper. Första sidan foto av författarinnan m. skyddsomslag . Fotograf Goodwin. 23x16cm. Mycket gott skick. Rikt fotomaterial. Foton fr. Medina och Mecka tillhörande den muhammedanska ledningens arkiv.-Biografiska anmärkningar
Författarparet Karin och Harald Johnsson gifte sig 1913 i Stockholm. Karin Johnsson studerade 1909-1910 historia och egyptologi i Köpenhamn och Paris. Hon debuterade som författarinna 1917 med sin roman "Dora". Hennes efterföljande böcker behandlar mer eller mindre historiska händelser i Skandinavien eller det gamla Egypten. Under 30-talet tillkom en rad reseskildringar från mellanöstern samt Italien. Vidare översatte Karin Johnsson många detektivromaner av pseudonymen Stein Riverton (Sven Elvestad). Harald Johnsson gav sin debut som författare 1906 i den lundensiska vårkalendern "Nya dagar" med en samling vers och fragment. Hans senare diktsamlingar är påverkade av nittiotalisterna. I sina prosaverk behandlade Harald Johnsson bl.a. student- och värnpliktsliv, men också ensamma människors framtidsgrubbel och dragning mot alkoholism och kriminalitet. Hans båda största romaner ("Ödemarkslandet" och "Sven Ådal") har många gemensamma och tydligen självbiografiska drag. Under pseudonymen Robinson Wilkins skrev Harald Johnsson från och med 1915 en lång rad detektivromaner, ofta i form av s.k. 25-öresböcker, för Dahlbergs förlag. Men även i andra genrer var han en produktiv författare. Så skrev han exempelvis äventyrs-, kärleks- och herrgårdsromaner, sagor och pojkberättelser, ofta under olika pseudonymer.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113024011
Titel
Toms tips : 77 recept på 7 veckor : stjärnkocken förenklar ditt liv
Författare
Sjöstedt, Tom
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2010
Omfång
186 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
198 x 231 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
777 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Planera veckans mat med stjärnkocken Tom Sjöstedt! Enklare, godare och roligare vardagar, och till helgen - då gasar vi på.
Sju veckors menyer med stjärnkocken som vunnit tävlingen Årets kock och som tagit kocklandslaget till ett brons i OS.

Fyra snabba, enkla vardagsmiddagar, en snabb men lite lyxigare fredagsmiddag som markerar att nu är det helg, en trerätters lördagsmiddag då vi öser på - inte nödvändigtvis komplicerad, men baserad på schysta råvaror - och en söndagsmiddag som gärna får sköta sig själv på spisen under eftermiddagen.
Som en svensk Jamie Oliver stormar han in i våra kök; sprudlande och med glimten i ögat, möjligtvis en smula oborstad, och full av idéer och åsikter om hur vanliga familjer som vill äta vettigt både kan klara vardagsmaten och förgylla helgens måltider. Orädd att sticka ut och vara kontroversiell lovprisar han burktomaterna med sina miljoner möjligheter och sågar den torra trista hummern. Full av smittande energi och framför allt: en skicklig matkreatör med en bredd som sträcker sig milsvitt från falukorv och strömmingsflundror till hälleflundra och pilgrimsmusslor. Betoningen ligger på klassiska svenska råvaror och smaker, och varje recept ackompanjeras av konkreta tips om alltifrån hur man förbereder en middag i god tid till hur man dubblar recept, tar tillvara resterna och enkelt förvandlar dem till helt nya måltider.
Det är enkelt. Kvalitet. Äkta. Planera som en stjärnkock, så blir du din egen kökschef!

"Jag är väldigt öppen när det kommer till mat. För mig kan korv med bröd eller pizza vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Allt handlar bara om kärlek till råvaran och hur den behandlas."

Följ med Tom ut i köket! För ett godare liv!