Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ett barn av alla folk

Ett barn av alla folk

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Andra delen i den så kallade Burukvartetten. Leopard, 2009. Förlagsband med skyddsomslag. Bakre falsens nederkant helt lätt tilltryckt/veckad, i övrigt mycket gott skick. 351, [1] s. ISBN 978-91-7343-038-8.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173430388
Titel
Ett barn av alla folk
Författare
Toer, Pramoedya Ananta
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
351 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
670 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Storlaget epos från det koloniala Indonesien


Minke kommer från en förnäm javanesisk släkt och rör sig hemtamt bland de holländska kolonisatörerna. Han drömmer om att bli författare eller journalist. För att kunna lära sig att tala till bönderna på böndernas språk ger han sig ut på landsbygden. Det leder till ett häftigt uppvaknande när han ser hur bönderna hotas, misshandlas och plundras av de holländska sockerbolagen. Han tvingas inse att han måste ta ställning mot de europeiska kolonialherrarna för sitt eget folk och för andra förtrycka nationer i Sydostasien, att bli ett barn av alla folk.

Ett barn av alla folk är andra delen i Burukvartetten som tillsammans beskriver Indonesiens moderna historia. Pramoedya Ananta Toer framförde ursprungligen dessa berättelser muntligt för sin medfångar under de 15 år han var politisk fånge i Indonesien.

Den första delen, Människornas jord, publicerades av Leopard hösten 2003.

"Människornas jord är samtidigt en sinnlig och en färgrik saga, med en magi och en sorts (äkta) romantik som griper läsaren." - Agneta Pleijel i BLM

"Pramoedya Ananta Toer är en författare man måste känna till - om man uppskattar svindlande läsupplevelser. För en sådan är tveklöst Människornas jord. Det är skimrande och fullkomligt betagande, tankeväckande och en blixtrande intelligent roman. En gripande kärleksroman och en engagerad uppgörelse med kolonialismen." - Örjan Abrahamsson, ÖstgötaCorrespondenten