Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Framtiden är nu. Kultursverige 2040.

Framtiden är nu. Kultursverige 2040.

Volante/Swecult 2010. Häftad, 272 sidor, 225x155 mm. 485 gram.

Nyskick.

År 2040! Vad vi vet, vad vi tror, vad vi vill. Boken ?Framtiden är nu? är en antologi där 30 forskare och andra experter funderar över de viktigaste utmaningarna för samhället och kulturen med sikte på år 2040. Boken är ett projekt i samarbete med Swecult med finansiering från Riksbankens jubileumsfond och Framtidens kultur. Den 31 januari 2011 anordnas en konferens med namnet Kultursverige 2040.

9197836850

Vilken roll kommer kulturpolitiken att spela år 2040?
Gör internet oss dummare? Hur bör en stad utvecklas? Måste teatrar och tidningar förändra sig? Hur kan lugn råda i delar av kulturlivet medan branscher som arbetar med musik, film och läsning påverkas av enorma förändringar?
?Framtiden är nu? väver en bild av hur utveckling och splittring inom en mängd områden ställs mot ett trögrörligt system. Vilka krafter vinner?

Framtiden formas nu
Framtiden formas av det vi gör idag, och det är därför denna bok är så viktig. Genom att förutse vad som kommer att ske härnäst kan du redan nu fatta rätt beslut för din verksamhets framtid.

Vill du lägga beställningar på 10 böcker eller mer kan du göra det direkt via simon@volante.se. För mindre inköp rekommenderar vi din lokala bokhandlare eller via Adlibris, Bokus, eller Ordochbok.se

Du kan även köpa boken som e-bok här.
Framtiden är nu i media

Med siktet inriktat på 2040, alltså 30 år framåt i tiden, ritar ett 30-tal forskare och skribenter upp möjliga vägar att gå för kulturpolitikerna.

Hedvig Weibull i P1 Kulturnytt

Boken tar också upp ett delat Sverige , där utbildning, ekonomi och kultur i städer och på landsbygden skiljer sig åt kraftigt.

Fredrik Söderling i DN

Ska man våga sig på en sammanfattning, ser det ut som att framtiden kommer att innebära mer av allt. Marknaden och individualiseringen kommer att ge nästintill oändliga möjligheter till skapande. Vilket förstås är häftigt. Men trottoarerna rullar inte.

Per Gudmundson i SvD

Mer arenakultur och amatörkultur, på bekostnad av allt där emellan. Det är en ganska dyster framtidsvision som drygt 30 forskare och experter målar upp i boken ?Framtiden är nu ? Kultursverige 2040?.

Elin Viksten (TT-Spektra) i GP
Innehåll

Tobias Nielsén & Sven Nilsson
?Då, nu och sedan?
SPELPLANEN. Många av dem som är verksamma på olika positioner inom konst- och kulturlivet kommer också att vara med år 2040. Men spelplanen blir en annan. Konkurrensen om pengar och uppmärksamhet kommer att vara hårdare.
Mycket av det som skapar förutsättningarna i kulturlivet utspelas bakom ryggen på aktörerna, i synfältets periferi eller utom synhåll för dem.

Sven-Eric Liedman
?Vi bestämmer?
TEKNIKEN & MÄNNISKAN. Vi har vant oss vid höga hastigheter. Världen har blivit effektivare ? men också mer komplex. Ny teknik slår inte alltid ut den gamla, men skapar nya möjligheter. Vilka, är upp till oss.
Tekniken blir vad vi gör den till.

Rasmu

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish