Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Reklamjuridikguiden

Reklamjuridikguiden

Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2012. 256 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789147094745
Titel
Reklamjuridikguiden
Författare
Eltell, Tobias
Förlag
Liber
Utgivningsår
2012
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
446 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Reklamjuridikguiden är en praktisk guide till de vanligaste lagar och branschregler som man kommer i kontakt med vid marknadsföring. Den svarar på de frågeställningar som dyker upp hos en annonsör och reklambyrå när de skapar och lanserar en ny reklamkampanj. Reklamjuridikguiden är en bok för alla som vill lära sig mer om marknadsrätt. Den är framtagen för de yrkesgrupper som fattar beslut i marknadsföringsfrågor, både för dem som är avsändare och ansvarar för reklambudskap och för dem som skapar och distribuerar reklam. Även jurister har behållning av boken då den genomgående refererar till tillämpligt lagrum och aktuell praxis.

Reklamjuridikguiden kan med fördel användas som just en guide att (bokstavligen) hålla i handen för att orientera sig bland alla dessa regler som skiljer sig åt beroende på vad som marknadsförs, till vem, med vilket innehåll och på vilket sätt. Boken kan även fungera som ett uppslagsverk.

Läs mer
Innehållet i stora drag:
Del 1 Branschen
Beskriver parter och branschavtal.
Del 2 Budskapet
Tar upp både generella och specifika lagregler som gäller för marknadsföring av vissa produkter och tjänster samt gränsdragningen mot yttrandefrihet. Den andra delen innehåller även en översikt av de regler som gäller för olika sätt att sprida reklam och för dess målgrupp.

Del 3 Brottet (och straffet)
Redogör för den domstolsprocess som finns att tillgå när du (eller din konkurrent), Konsumentombudsmannen eller Reklamombudsmannen anser att en marknadsföringsåtgärd strider mot lag.
Bilagor
Branschavtal, en övergripande beskrivning av relevanta lagar, marknadsföringslagen med den så kallade Svarta listan samt en uppställning av de branscher som förekommit i mål med förbudsföreläggande som Marknadsdomstolen har avgjort under perioden 2000 till september 2011.
Författarna hänvisar genomgående till aktuella rättsfall och lagregler.

Om författarna
Tobias Eltell är jurist på intresseorganisationen Sveriges Annonsörer. Tobias har ett förflutet som jurist på bland annat Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation (SAMI) och TV4. I tolv år var han engagerad som timlärare på Juridicum, Stockholms universitet. Tobias ger råd till Sveriges Annonsörers medlemmar i frågor som rör bland annat immaterialrätt, marknadsrätt och avtalsrätt. I dessa ämnen håller han även utbildningar och seminarier.
Johan Åberg är advokat och delägare på Advokatfirman Westermark Anjou. Johan har varit verksam på advokatbyrå sedan år 2000 och har en lång och bred erfarenhet av rådgivning främst inom områdena immaterialrätt, marknadsrätt, medierätt och IT-rätt. Han har dessförinnan ett förflutet som jurist i organisationen Stim. Johan biträder klienter löpande i bland annat avtalsrättsliga och marknadsrättsliga frågor samt i frågor om skydd och nyttjande av immateriella rättigheter. Därutöver är Johan ofta anlitad som ombud i domstol.