Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
DEN BLODIGA JORDEN - Europa mellan Hitler och Stalin

DEN BLODIGA JORDEN - Europa mellan Hitler och Stalin

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2011. 566 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Om de människor (främst judar) i Östeuropa (Polen, Vitryssland, Ukraina och baltstaterna) som avsiktligt dödades av poitiska skäl, inte av krig, 1933-1945. Ny kunskap fyller vita fläckar i berörda länders historieskrivningar. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 235x160x44 mm. 940 g. [9305] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex handb* för handbok, handböcker, handbook(s) etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185555116
Titel
Den blodiga jorden : Europa mellan Hitler och Stalin
Författare
Timothy Snyder
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
566 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 237 mm Ryggbredd 42 mm
Vikt
923 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vår historieskrivning är i bästa fall en produkt av det kollektiva minnet. Otaliga hyllmeter har ägnats Förintelsen men frånvaron av de östeuropeiska judarnas vittnesmål, bland många andra, diskuteras sällan. Ändå var östra Europa i större utsträckning än vad vi i allmänhet tänker oss skådeplatsen för 1900-talets två skräckvälden. Merparten av Europas judar levde i områden där Hitlers och Stalins planer överlappade varandra, där Wehrmacht och Röda armén stred och där tysk och sovjetisk säkerhetstjänst koncentrerade sina styrkor.I centrum för Den blodiga jorden står de människor som dödades, inte i krig eller till följd av krig, utan avsiktligt, av politiska skäl. Tidpunkten är 1933–1945, den tolvårsperiod då både Hitler och Stalin är vid makten, och platsen Östeuropa – nuvarande Polen, Vitryssland, Ukraina och baltstaterna. Genom att sammanföra och studera de enskilda ländernas historieskrivningar visar författaren på blinda fläckar i vår gemensamma historia. Ny kunskap som med all önskvärd tydlighet visar att uppgörelsen med det förflutna ännu ligger framför oss.”Ett livsverk av en historieprofessor vid Yale University som förtjänar att läsas mer än en gång.” Ur motiveringen till The Best Books of 2010, The Economist”Den blodiga jorden […] är decenniets viktigaste bok i ämnet och kommer utan tvekan bli ett referensverk i sitt fält.” Tony Judt, författare till Postwar: A History of Europe Since 1945