Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Glöm inte jordnötterna!

Glöm inte jordnötterna!

Rabén & Sjögren 1985. Inbunden, kartonnage, 45 sidor, 147x208 mm. 175 gram.

Gott skick. Cesar är en liten apa som bor på en rymdstation och skickas iväg i raket ut i rymden. Han liknar Nicke Nyfiken, och precis som Nicke så hoppas Cesar att han ska bli en hjälte och få vara med i tv. Men det är inte en enda journalist på plats när han skjuts upp i rymden. Och ingen verkar ha tänkt på hur han ska komma hem igen...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789129653922
Titel
Glöm inte jordnötterna!
Författare
Thomas Tidholm
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2001
Omfång
43 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
149 x 210 mm Ryggbredd 7 mm
Vikt
145 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Cesar är en liten apa som bor på en rymdstation och skickas iväg i raket ut i rymden. Han liknar Nicke Nyfiken, och precis som Nicke så hoppas Cesar att han ska bli en hjälte och få vara med i tv. Men det är inte en enda journalist på plats när han skjuts upp i rymden. Och ingen verkar ha tänkt på hur han ska komma hem igen… Men ett par dagar före uppskjutningen har Cesar fått mystiska brev. I breven står det att han ska ta med sig jordnötter och en varm tröja. Breven är undertecknade ”En Vän”. Cesars rymdraket åker längre och längre bort från jorden. Det är vackert i rymden, men ensamt. Plötsligt knackar det på rutan till raketen. Det är en annan liten apa som knackar. Cesar kliver över till hennes raket som är större och full av djur som alla skickats upp i rymden som experimentdjur. Nu kommer jordnötterna till användning. De matar ner jordnötterna i raketmotorn och på så sätt tar raketen dem närmare jorden. Det är därför det heter jordnötter! Till sist landar de lyckligt i en grön skog.