Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Älskade form : svensk formhistoria från 50-, 60- och 70-talen

Älskade form : svensk formhistoria från 50-, 60- och 70-talen

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 188 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband med linnerygg. Överdådigt rikt, vackert, instruktivt och nostalgiskt illustrerad med härliga foton i färg och sv/v. "Rena nostalgitrippen för alla 30-, 40-, 50- och 60-talister." DN. "En härligt nostalgisk läsning." SvD

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789151845241
Titel
Älskade form : svensk formhistoria från 50-, 60- och 70-talen
Författare
Eriksson, Thomas
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
188 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
190 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
743 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Svensk formgivnings guldålder tog sin början under 50-talet. Konsumtionen hade satt fart efter krigsslutet och konkurrensen på marknaden ökade. Hur skulle företagen agera för att kunna sälja just sina produkter? Svaret blev formgivning! Med det personligt utformade kunde man väcka köparens lust, och allt var möjligt att formge: bilar och kaffekannor, telefoner och dammsugare, diskborstar och båtmotorer.

Författaren tar med läsaren på en illustrerad resa genom det svenska 50-, 60- och 70-talet. Älskade form visar hur vi inredde, vad vi åkte i för bilar, vad vi åt på för porslin, vad vi trampade på för mattor. Boken presenterar i första hand det som gemene man ställde på golvet och hade i skåpen; det som producerades i stora upplagor och som vanliga människor därför hade råd att köpa. Mycket av den tidens formgivna föremål har idag blivit eftertraktade samlarobjekt.
Med ett personligt tilltal kommenterar Thomas Eriksson bokens ca 200 färgbilder, i den löpande texten ger han en överblick över de tre decenniernas särskilda kännetecken.
Älskade form bildar en pendang till författarens storsäljare Älskade pryl (Prisma, 1999). Det handlar om en nostalgitripp på hög nivå, med igenkänningsfaktorn på topp.