-
Cattelins kokbok
Inbunden bok. Atlantis. 1:3 uppl. 1988. 112 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade pappband, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex. Ryggen något gulnad. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174860122
- Titel
- Cattelins kokbok
- Författare
- Blekenberg, Kjell - Uhr, Harry - Falk, Lars - Bengtsson, Jan Åke - Pihl, Ove
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Språk
- Svenska
Atlantis 1:3 9789174860122 -
Malört och polkagris - En bok om brännvinskry...
Mixoft Publishing. 1999. 64 s. Kartonnerad.
Mycket gott skick. Hylla 8 - Plan 4.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197342866
- Titel
- Malört och polkagris : en bok om brännvinskryddning
- Författare
- Hélene Bodin
- Förlag
- Mixoft Publishing AB
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 238 g
- Språk
- Svenska
9197342866 -
Rosendals Trädgårdscafé
Häftad bok. Prisma. 4 uppl. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick. Format 24 x 17,5 cm Vikt 750 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, FJÄRDE upplagan, rikt och vackert illustrerad med fotografier i sv/v och färg av Ewa-Marie Rundquist. INNEHÅLL: Förord. Bär. Frukt. Socker & vanilj. Choklad & kakao. Smör, m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842127
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag. Sedan dess har boken sålt i över 200.000 exemplar.
Rosendals trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Den här upplagan är en förminskning av originalupplagan till praktiskt handboksformat. I övrigt oförändrad. Monika Ahlberg utkom senast med Klassiska tårtor på mitt sätt (Prisma 2002) samt Min mat (Prisma 2003)
Prisma 4 9789151842127 -
Chokladpassion
Inbunden bok. Prisma. 3:2 uppl. 2007. 235 sidor.
Mycket gott skick. Format 24,5 cm x 17,5 cm Vikt 815 g.
Inbundet förlagsband, TREDJE upplagan, mycket rikt illustrerad med inspirerande foton i färg av Klas Andersson. Författaren Jan Hedh är vår främste chokladexpert. Alla recept har utförliga anvisningar steg för steg o läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847436
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 825 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När originalutgåvan av Chokladpassion utkom 2002 var det en efterlängtad bok. En av landets främsta konditormästare, därtill VM-medaljör och chokladexpert hade äntligen sammanställt sitt stora kunnande om sin specialitet och passion – choklad.
Nu kommer boken i nytt, förminskat format.
I Chokladpassion delar Jan Hedh frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv.
Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.
Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat.
Recepten i boken har utförliga steg-för-steganvisningar och vid behov ges tips om var sällsynta råvaror kan inköpas.
Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäringen.
Prisma 3:2 9789151847436 -
Choklad - mer av det goda
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 239 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format 29 x 22,5 cm Vikt 1.265 g
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, rikt och inspirerande färgfoto-illustrerad av Klas Andersson. Boken av den okrönte chokladkungen Jan Hedh, vänder sig boken till både amatörer och proffs. INNEHÅLL: F läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844796
- Titel
- Choklad : mer av det goda
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1254 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor.Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna ? hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser med choklad. Översiktliga scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende av vilken choklad som används. Här beskrivs också grunderna när det gäller temperering av choklad liksom hur man gör de elegantaste choklad-dekorerna.I ett inledningskapitel berättas om chokladens historia, om kakaobönor, om processer och råvaror och om chokladtillverkning. Avslutningsvis förmedlar Michel Jamais några tankar om ädla drycker och choklad.Choklad vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Prisma 1 9151844796 -
Bröd & kaffebröd. Baka på riktigt med Jan Hed...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Stort format 28,5 x 22,5 cm Vikt 1.385 g.
Inbundet laminatband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Klas Andersson. INNEHÅLL: Förord * Bröd - en mänsklig rättighet (Stenugnsbakat bröd. Gyllene regler när man ska bak läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023458
- Titel
- Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"
Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara och han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med en härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."
Norstedts 1 9789113023458 -
Bröd
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Stort format 28,5 x 22,5 cm Vikt 1.335 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, originalutgåva, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Klas Andersson. INNEHÅLL: Förord. Inledning. Innan du börjar baka. Om bagarnas historia och bagerie läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842592
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Prisma 1 9789151842592 -
Soppboken. Härliga soppor för fest och vardag
Inbunden bok. Stevali. 1:3 uppl. 2015. 156 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Format 24 x 20 cm Vikt 670 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Leif Törnblom. INNEHÅLL: Förord. Soppor för alla smaker och tillfällen. Grönsakssoppor. Fisksoppor. Köttsoppor och kycklingsoppor. Dessertsoppor.
// Bilden avse läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287672
- Titel
- Soppboken : härliga soppor för fest och vardag
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 243 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Soppboken hittar du soppor för alla smaker och måltider. Soppa kan tillagas med några få enkla, eller många och mer påkostade ingredienser. De kan göras lätta som en entré eller en riktigt mättande middagsrätt. Här hittar du härligt smakrika soppor för fest och vardag.
Det finns soppor som kan värma i vinterkylan eller svalka en het sommardag, soppor med vårens efterlängtade primörer eller tillagde av höstens mustiga skördar. Våra gårdar, skogar och sjöar ger oss också fantastiska ingredienser till läckra soppor med mycket doft och smak. Soppa kan passa alla, både stora och små middagsgäster, när favoritingredienserna serveras i skålar, som var och en kan ta av, medans de mindre populära ingredienserna göms mixade i buljongen.
Soppboken ger också tips på goda tillbehör som passar fint till en soppmåltid. Smaka dig fram till egna och familjens favoriter. Låt sedan recepten med hjälp av din egen smak och framförallt din fantasi skapa ännu fler nya soppuplevelser.
Författaren Marie Törnblom är matkreatör och skribent. Sedan många år har hon i sina recept och artiklar värnat om svenska naturliga råvaror. Med sina spännande recept och vackra arrangemang har hon flitigt medverkat i våra största dags-, vecko- och mattidingar samt skrivit flera böcker. Leif Törnblom har tagit de vackra bilderna i boken.
Stevali 1:3 9789186287672 -
101 bröd du måste baka innan du dör
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2014. 239 sidor.
Nyskick. Format 22 x 15 cm Vikt 620 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton på helsidor av Leif Törnblom. INNEHÅLL: Förord. Bakredskap. Mått & vikt. Goda råd om matbrödsbak. Mjöl & Gryn. Torkade kryddor. Bröd med färska kryddor & vilda blad läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287634
- Titel
- 101 bröd du måste baka innan du dör
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 153 x 224 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges bästa bok om Matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan. Juryns motivering:
"Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från skåne och invandrade bröd från när och fjärran. Marie och Leif Törnblom förmedlar stort kunnande i recept och bild"
Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt än
doften av nybakat bröd? Med denna bok vill vi förmedla
glädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn.
Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om i
världen. Den här boken visar på flera länders brödkultur
i många varierande former och smaker.
Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd,
några enkla och andra med mer tidskrävande bakning.
Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att få
känna den elastiska och formbara degen mot mjölade
händer är sinnligt! Vilken härlig belöning att sedan njuta
av det nybakade brödet med lite smör!
Till många av recepten ges tips om varierande
utbakning, smaksättning och vad som är extra gott att
servera tillsammans med just det brödet. Vissa bröd ska
mogna några dagar medan andra bäst äts nygräddade
och ljumma. Några gräddas på spisen, en del ska kokas
och de flesta gräddas i ugn. Att baka sitt eget bröd är
lustfyllt, rustikt och rogivande. Brödbakets härliga dofter
och smaker kittlar alla våra sinnen!
Marie Törnblom är matskribent med många års erfarenhet som
matkreatör och stylist. Hon har skrivit flera böcker och medverkar
flitigt i våra dags-, vecko- och mattidningar med spännande recept,
artiklar och vackra arrangemang. Leif Törnblom har fotograferat
bilderna i boken.
Stevali 1 9789186287634 -
Sun-Rices Vegetariska Kokbok
Häftad bok. Wahlström & Widstrand. 1984. 120 sidor.
Gott skick. Hylla 48
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand -
Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
Inbunden bok. Skipper Förlag. 2009. 228 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197795005
- Titel
- Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
- Författare
- Anna Skipper - Olof Skipper
- Förlag
- Skipper Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 228 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gormetnytta i tryckkokare med Anna Skipper
Mat med tryck får pris som årets bästa måltidslitteratur!
Läs pressrelease
Få människor har på så kort tid påverkat och förändrat
svenskens matvanor som Anna Skipper.
Allt fler blir nu medvetna om att vi faktiskt blir
vad vi äter. Genom TV-programmet "Du är vad
du äter" har Anna lyft fram hur vi kan äta nyttigare
och samtidigt godare genom att lära oss mer
om Gormetnytta.
"Mat med tryck" är en inspirerande kokbok för
dig som är mån om matens näring och smak.
Boken lär dig att laga mat snabbare, godare och
nyttigare.
Alla recept i boken går givetvis att tillaga på
traditionellt sätt men Anna har valt att använda
tryckkokaren som är hennes favorithjälpreda i
köket. Med en tryckkokare kan du förenkla din
matlagning, förvandla långkok till kortkok, få ut
mer av råvarorna samt spara energi och tid.
Den passar lika bra på primusköket i båten eller på
campingsemestern, som i ett gourmetkök.
"Jag älskar mat! Att laga god mat är en njutning
som slår det mesta. I min värld ska matlagning
vara enkel, rolig och gå undan. Jag vill genom
enkla handgrepp förvandla tråkig nyttomat till
sinnlig Gormetnytta. Följ med mig på en lustfylld
matresa i bild och ord genom olika länder
och inspirerande matmöten. Njut av smaker och
dofter som berusar samtidigt som du ger kroppen
och sinnet den näring du så väl behöver."
Skipper Förlag 9789197795005 -
Gateaus brödbok
Inbunden bok. Atlantis. 1998. 94 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 24 x 24 cm Vikt 650 g.
Inbundet ljusblått klotband med präglad pärmtext och skyddsomslag, rikt illustrerad med vackra färgfoton, gult läsband. Gateau är ett hantverksbageri från Saltsjöbaden i Stockholm med anor från 1937. Ur författarens förord: läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174866982
- Titel
- Gateaus brödbok
- Författare
- Christenson, Claes - Hesselbom, Ted
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Atlantis 9174866982 -
Tareq Taylor - sylta, safta och lägg in
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 128 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband med monterad bild i främre pärmen, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437864
- Titel
- Sylta, safta och lägg in
- Författare
- Tareq Taylor
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här lär Tareq Taylor dig inte bara att göra sylt, mos, saft, pickles och chutney utan också hur du enkelt syrar grönsaker, tillverkar must och cider, smaksätter snaps och torkar svamp och örter. Du får information om utrustning till varje konserveringsmetod. Plocka fram och njut av en burk sommar under årets mörka månader. Känslan av att äta något som man har lagt lite tid och kärlek på är svårslagen!
Tareq Taylor är uppskattad tevekock i SVT:s Trädgårdsonsdag och Sommarlov. Han har tidigare gett ut böckerna Om mat och kärlek och Klassiker. Om mat och kärlek (2011) utsågs till Sverigevinnare i kategorin Best First Cookbook i tävlingen Gourmand World Cookbook Award.
Ica Bokförlag 1 9789153437864 -
Stora boken om drinkar och drycker
Inbunden bok.
Nyskick. Ica bokförl. 1990, 5. tr. 187s. Ill. 28 x 20 cm. Foto: Kent Jardhammar. ISBN: 91-534-0969-8 ; Inbunden dekorerat förlagsband. (Kartonnage) I mycket fint skick, som ny. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409694
- Titel
- Stora boken om drinkar och drycker
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Festliga cocktails som inledning på bjudningen. Bålar och longdrinkar med klirrande sommarsvalka för heta dygn. Toddy, glühwein och annat gott som värmer i bister vinterkyla. Alkoholfria varianter för den som kör bil eller av andra anledningar inte vill ha drycker med alkohol. Den är boken innehåller 260 recept på drinkar och drycker, både med och utan alkohol. Men här finns också många råd och tips för "hemmabartendern" - alltifrån basglasen, tillbehören och flaskorna i baren till beskrivningar på hur man dekorerar glasen med sockerkant och blandar drinkar. Färgfoton.
9789153409694 -
Grekisk kokkonst & drycker - Lokala specialit...
Häftad bok. Toubis. 1997. 191 sidor.
ISBN 9605401827
Nära nyskick. Kokbok som med recept och illustrationer lyckas tas greklandsresenären tillbaka till semestern! Illustrerad med 170 färgfotografier och kaloriangivelser. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKToubis. 9605401827 -
Nils Emil i skärgården – mina bästa recept
Inbunden bok.
Nära nyskick. ICA Bokförlaget. 2006. 93s. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Grekisk kokkonst & drycker - Lokala specialit...
Häftad bok. Toubis. 191 sidor.
ISBN 9605401827
Nyskick. illustrerad med 170 färgfotografin med kaloriangivelser
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKToubis 9605401827 -
Husmanskost : lätt och läckert med ViktVäktar...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Semic.2013. 109s. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Pajer & goda sallader till
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2006. 96 sidor.
Nyskick. Kartonnerad upplaga.
Det är enkelt och gott att bjuda på en paj. Här finns många förslag på goda sätt att smaksätta den. Alla pajer i boken har också fått en sallad som passar till med ingredienser som kompletterar pajens smaker. Boken är indelad i grö läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426517
- Titel
- Pajer & goda sallader till
- Författare
- Lundin, Cecilia - Svensson, Ulf - Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 516 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är enkelt och gott att bjuda på en paj. Här finns många förslag på goda sätt att smaksätta den. Alla pajer i boken har också fått en sallad som passar till med ingredienser som kompletterar pajens smaker. Boken är indelad i gröna pajer, ostpajer, pajer med fisk eller kött och dessutom några läckra dessertpajer. Dessutom finns recept på olika typer av pajdegar. Varje pajrecept har förslag på vilken pajdeg som passar bäst, ibland med extra smakförstärkning som t ex en krydda, något grönt eller kanske nötter.
Det är också lätt att göra en trevlig buffé med några olika sorters pajer och sallader. Allt som behövs utöver det är något gott att dricka till!
ICA Bokförlag 1 9153426517 -
STORA BOKEN SMALMAT Äta och må gott
Inbunden bok. ICA bokförlag. 2002. 160 sidor.
Nyskick. 27 x 19,5
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA bokförlag -
Eat The Heat : Kokboken som skjuter skarpt me...
Inbunden bok. Rabén Prisma Bokförlag. 1:a uppl. 1996. 160 sidor.
Nära nyskick. Språk : Svenska med engelska namnet på recept. Spiralrygg med hårda pärmar. Nästan och kanske ny skick. Inga anteckningar. Bevarad i topp skick. Enstaka illustrationer med färg foto. 21,4 cm x 15,7 cm. 444 gram. (låda20220809-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151829050
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 447 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Rabén Prisma Bokförlag 1:a 9789151829050 -
Hemma hos Matisse : miljöerna, Medelhavet, mä...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1998. 191 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. I original plastomslag, dvs. aldrig öppnad/läst. Stort format 28x22 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137113054
- Titel
- Hemma hos Matisse
- Författare
- Naudin, Jean-Bernard
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1229 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hemma hos Matisse är en bok som talar till alla våra sinnen. Här återskapas de berömda interiörer som gett upphov till så många mästerverk. Och här förflyttas vi till den medelhavskust och det ljus som aldrig upphörde att fascinera Matisse. Vi får lära känna Matisse och hans konst, det liv han förde i Nice, människorna han träffade, modellerna han avbildade och maten han åt. De vackra färgbilderna öppnar våra ögon för den skönhet och livsglädje som präglar Matisses konst, och i slutet av boken finns en receptdel. Den perfekta presentboken för alla konst- och matälskare! Jean-Bernard Naudin är en internationellt känd fotograf. Han står bakom böcker som Till bords med Cézanne, Till bords med Renoir, Till bords med Toulouse-Lautrec och Till bords hos Monet. Gilles Plazy är en välkänd skribent och konstkritiker, som tidigare har skrivit flera konstböcker. Coco Jobard arbetar som redaktör på ett flertal tidskrifter.
Bokförlaget Forum 9137113054 -
Tutti frutti – en bok om frukt och frestelser
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Schibsted Förlagen AB. 2007.192s. Gåvohälsning på smutsbladet. Rikt fotoillustrerad i färg. Enligt Förlag: ”Frukt och bär är saftiga, sinnliga, smakrika. Och nyttiga. Numera kan vi dessutom botanisera bland mängder av eotiska och fantasieggande frukter i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLiljedahl & Co 919751105
-
Nice, mat, sol : en tecknad kokbok med 48 mat...
Inbunden bok. Hudiksvall : Winberg. 1:a uppl. 1994. 92 sidor.
Mycket gott skick. Kuriosa på försättsblad. Personalen på Hotell Anglais skriver tack till en avgående person.
Liggande A4. Omslaget går i Frankrikes färgerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187004380
- Titel
- Nice, mat, sol : en tecknad kokbok med 48 matrecept från Provence
- Författare
- Ahlin, Nils-Emil - Claesson, Stig
- Förlag
- Hudiksvall : Winberg
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Hudiksvall : Winberg 1:a 9187004380 -
Nacka som det smakar
Inbunden bok. Nacka kommun. 2007. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNacka kommun -
UT I TRÄDGÅRDENS SKAFFERI Våra odlade bär oc...
Häftad bok. Pedagogisk information, Tollered. 1999. 128 sidor.
Nyskick. Oläst. Limhäftad med laminerade pärmar.
UT I TRÄDGÅRDENS SKAFFERI - Våra odlade bär och frukter med recept. Här får du till exempel många goda odlartips, du får veta hur man beskär träd, du bjuds på en mängd läckra recept och mycket mera. Med vackra och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186404016
- Titel
- Ut i trädgårdens skafferi : våra odlade bär och frukter med recept
- Författare
- Bonekamp, Gunnevi - Zetterqvist, Siv
- Förlag
- Tollered : Pedagogisk information
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Pedagogisk information, Tollered 9186404016 -
Folktro & mat från Skelleftebygden - naturens...
Häftad bok.
Gott skick. Skellefteå : [H. Åkerlund] 1996, 54 s. Ill. Ringbunden. Liten fläck på bakre pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197571105
- Titel
- Niklas kokbok
- Författare
- Niklas Ekstedt och Benny Cederberg ; foto: Daniel Hertzell ; text: Pär Bergkvist
- Förlag
- Liljedahl & Co
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Liljedahl Publishing 9197571105 -
Mat till sjöss
Inbunden bok.
Gott skick. ICA Bokförlag / Båtserien / ICA Provkök. 1:a uppl. 1982. 104 s. Inbunden. Förlagets illustrerade pappband (kartonnage). Illustrerad med fotografier i färg och teckningar i svartvitt. Mer än 180 recept som är anpassade till det mer eller mindre primitiva b läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153406974
- Titel
- Mat till sjöss
- Författare
- Villner Gyllenram, Birgitta - Andersson, Lise-Lott - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
9153406974
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn