Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
MED ANDRA ÖGON : ATT FÅ DIAGNOSEN HÖGFUNGERANDE AUTISM I VUXEN ÅLDER

MED ANDRA ÖGON : ATT FÅ DIAGNOSEN HÖGFUNGERANDE AUTISM I VUXEN ÅLDER

Häftad bok Nomen Förlag / Books on Demand. Första uppl. 2010. 56 sidor.

Nyskick. Boken är en gallrad biblioteksbok. Den är varsamt hanterad - verkar oläst. Inga märken eller markeringar förutom bibliotekets egen stämpel. Inget 'bokhylleslitage' på pärmarna. som är inplastade. Terese är född på 70-talet. Tidigt betraktar hon sin omvärld med andra ögon och ser detaljer som andra människor inte ens lägger märke till. Hon börjar prata sent som barn. Socialt utvecklas hon lite annorlunda än sina syskon. Tidigt finns en fallenhet för det konstnärliga och en skarp förmåga att observera sin omgivning. Som vuxen genomgår Terese en neuropsykiatrisk utredning på egen begäran. Hon får diagnosen autism. Ganska snart efter det att Terese hade fått diagnosen kände hon en inre drivkraft för att uttrycka sig och skriva av sig. Det ledde till två böcker. MED ANDRA ÖGON: ATT FÅ DIAGNOSEN HÖGFUNGERANDE AUTISM I VUXEN ÅLDER är den första och den handlar om hennes bakgrund, vägen till diagnosen och vad den betydde för henne. Med en stilla inneboende glädje och skaparlust vägrade hon att ge upp, och boken är också en berättelse om hur det är att bli missförstådd, om många års kamp och motgångar. I den andra självbiografiska boken, JOBBMONSTRET, som släpptes 2014, berättar hon om problemen på arbetsmarknaden. Anledningen till att Terese ville skriva dessa böcker var att hon inte kände igen sig i de beskrivningar av autism som är vanliga i litteraturen. ”Autism har ett brett spektrum som kan involvera allt från subtila problem till mer omfattande svårigheter. Jag ville skriva en bok för de som är nästan normala, men ändå inte. De som är lite mer högfungerande men ändå har besvär”, säger hon.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789174651102
Titel
Med andra ögon : att få diagnosen högfungerande autism i vuxen ålder
Författare
Terese Ekman
Förlag
Books on Demand
Utgivningsår
2010
Omfång
56 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
148 x 210 mm Ryggbredd 3 mm
Vikt
98 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Terese är född på 70-talet. Tidigt betraktar hon sin omvärld med andra ögon och ser detaljer som andra människor inte ens lägger märke till. Hon börjar prata sent som barn. Socialt utvecklas hon lite annorlunda än sina syskon. Tidigt finns en fallenhet för det konstnärliga och en skarp förmåga att observera sin omgivning. Det här är en berättelse om hur det är att bli missförstådd, om många års kamp och motgångar. Som vuxen genomgår Terese en neuropsykiatrisk utredning på egen begäran. Hon får diagnosen autism och berättar i boken vad diagnosen betyder för henne. Med en stilla inneboende glädje och skaparlust vägrar hon att ge upp.