Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Evert Taube : poet, musikant, artist

Evert Taube : poet, musikant, artist

Inbunden bok Stockholm : Bonnier. 1976. 92 sidor.

Nyskick. Evert Taube sörjdes, när han avled i januari 1976, av hela det svenska folket. Det var inte utan skäl han kallades vår nationalskald, för hans diktning nådde ut till alla, oberoende av samhällsklass och skolning. Själv älskade han Sverige, som för honom var ett sommarland med ängsblommor, solglittrande fjärdar, bergknallar och furor. Det är skönhetsvärden som för alltid är förknippade med hans ord och melodier.
Men Evert Taube var samtidigt en av de mest internationella av våra diktare med ett mera händelserikt och världsomspännande liv än de flestas. Han var i en och samma person sjömatros, Pampasryttare, senfödd Horatius, provensalsk trubadur, sångare och musiker, lärd humanist och myndig vältalare. Hans begåvning var inte blott litterär utan i lika hög grad musikalisk och konstnärlig. Därtill var han en ojämförlig levnadskonstnär, herreman, kavaljer och folkets man.
I denna bok har ett försök gjorts att belysa Evert Taube i all hans mångsidighet. Hans levnadsbana följs, hans böcker karakteriseras och hans konstnärliga produktion presenteras med reproduktioner i svartvitt och färg, många av dem inte tidigare visade.

Georg Svensson hade under mer än tjugofem år ett nära samarbete med Evert Taube i samband med utgivningen av hans böcker. Han bygger sin framställning på personliga intryck, ett omfattande brev- och arkivmaterial samt på en stor uppskattning av Evert Taubes musik, poesi och prosa.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100411957
Titel
Evert Taube : poet, musikant, artist
Författare
Svensson, Georg - Taube, Evert
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1976
Språk
Svenska