-
Mat på svenska
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 189 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en person läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851488
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851488 -
K-märkt smak : genuint svenska middagsklassik...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 111 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437987
- Titel
- K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker
- Författare
- Lilla Sällskapet
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga rätter. Råvarorna är relativt billiga, tillagningssätten okomplicerade och smakerna trygga och välbekanta. Ändå hotas många rätter av marginalisering och glöms rentav bort.
Detta vill Lilla Sällskapet nu råda bot på med sin genuina kokbok. Samtliga recept i boken gör anspråk på att vara standard för hur rätten ska tillagas, för den rätta - K-märkta - smaken.
Vår matkultur förändras ständigt. Men förvandlingar och nyheter behöver inte medföra att vi glömmer det gamla. Det traditionella och det nyskapande kan mycket väl existera sida vid sida. I vår svenska husmanskost återfinner vi de smaker som i många generationer varit självklara matfavoriter.
Lilla Sällskapet, som har funnits i olika skepnader sedan 1814, verkar för att vårda och främja den svenska matkulturen. Boken har tagits fram av Anna Bergenström, Monica Hörner, Jens Linder, Christina Möller och Birgitta Sidh, samtliga aktiva eller före detta ledamöter i Lilla Sällskapet.
Ica Bokförlag 1 9789153437987 -
Guacamole och svenska krusbär : en ambassadör...
Inbunden bok. Atlantis. 1991. 105 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Missfärgning efter prislapp och en reva i skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174869663
- Titel
- Guacamole och svenska krusbär : en ambassadörs matminnen
- Författare
- Landelius, Peter
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Atlantis 9174869663 -
Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bä...
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2022. 176 sidor.
Nära nyskick. Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.
D läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127150300
- Titel
- Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen
- Författare
- Sjölund, Niki
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är på tiden att någon har skrivit den här boken."
Matgeek
Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.
Den nordiska floran har det senaste decenniet hamnat i strålkastarljuset på grund av kockarna i det som brukar kallas den nya nordiska gastronomin. Men det är inte bara toppkockar som kan laga med granskott, harsyra, tistel och ormbunke. Många svenskar är vana att plocka svamp, men repertoaren kan lätt utökas till att omfatta mer av vad skog och äng har att erbjuda.
Niki Sjölund har arbetat som kock i Stockholm men har de senaste åren valt att fokusera på att samla och plocka de ätbara vilda växter som dyker upp i skog, på äng, till fjälls och ibland till och med hemma i trädgården. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi.
– Jag vill att människor ska förstå att det finns så mycket mer intressant att vända blicken mot än telefonernas färgglada skärmar. För mig har skogen blivit en plats för upptäckter: vilka växter finns där, hur hittar och identifierar man dem, var trivs de och vad har de för egenskaper?
I boken samlas fakta om ett 70-tal växter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst förvaras och förädlas.
Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger.
"Välskriven och bildmässigt vacker bok. (..) och med ett plastat omslagsom håller för lite sämre väder,boken skall ju med ut i naturen!”
Tranås-Posten
"Ett genomarbetat lexikon över allt vad det vilda skafferiet har att erbjuda."
Vegourmet
"Det är en blandning mellan inspirationsbok och handbok över 72 ätbara saker från naturen."
Lokaltidningen
"Niki Sjölund delar med sig av sina bästa tips."
Expressen Söndag
"Fascinerande bok."
Elle Mat & Vin
"Under en vanlig skogspromenadkan man förutom svampoch bär hitta blommor, örter, blad, rötteroch lökar som är ätbara. I Niki Sjölunds bok Vildplockat lär du dig om ett 70-tal växter."
Året Runt
"Niki Sjölund guidar dig fram till vad som är gott och hur du kan använda växterna i maten."
Drömhem & Trädgård
"Med den här, sympatiskt nog, plastlaminerade boken i näven är det inte längre bara stjärnkockar som kan laga mat där granskott, harsyra, ormbunke och tistel ingår som ingredienser."
Elle Decoration
"Till varje växt finnsbild, information om växtplatser,skördetid och hur denkan ätas. För säkerhets skullanges även förväxlingsarter."
Värmlands Folkblad
"I takt med att vi accepterarde vilda växterna som föda, blir även ogräsen färre. Praktiskt!"
Allt om Trädgård
"Många råd om hur du sparar växterna över vintern, tills det går att plocka färskt igen."
Drömhem & Trädgård
Ovärderlig guide.
Vegourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127150300 -
Svenska Resmål - Häng med på en matupplevelse...
Inbunden bok. Informationsgruppen. 2008. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Boken innehåller närmare 100 recept som alla, vart och ett, ger en fantastisk smakupplevelse. Recepten är ett unikt urval från några av Sveriges bästa kockar. Antingen lagar du maten sjaiv ocn bjuder dina vänner eller också gör du en resa till krogen. Til läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186004948
- Titel
- Svenska Resmål
- Författare
- Bergqvist, Kjell
- Förlag
- Informationsgruppen
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 250 x 300 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1223 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska Resmål är en kokbok som innehåller den ovanliga kombinationen av Kjell Bergqvists filmminnen vid sidan av all den läckra mat från 27 restauranger från hela Sverige som presenteras.
Hans Christiansen, fotograf och författare, har tillsammans med skådespelaren Kjell Bergqvist åkt runt i landet och besökt krögare, kockar och härliga restauranger. Alla restaurangerna lagar fantastisk mat som är typiska för dem och ger läsaren recept och bilderna ger mycket miljökänsla från respektive krog/hotell.
Kjelle skriver själv om sina filmminnen och berättar historier som du aldrig tidigare har hört. Kjelles specialite är inte att laga mat, även om han har spelat kocken i filmen Kocken. Han är dock mycket road av mat och äter med glädje upp den mat som Hans Christiansen fotograferar.
Rikard Nilsson, välkänd TV-kock, bidrar med sitt kunnande och har skärskådat recepten.
Svenska Resmål är en fortsättning på boken Resmål som Hans Christiansen och Rikard Nilsson gav ut 2006 i Stockholms län, om krogar i Stockholms län.
Svenska Resmål finns till försäljning från slutet av november 2008.
Som du kanske redan har märkt har det pratats om den på radion och tv, mer kommer när vi har distribuerat ut den till bokhandeln. Det kommer också att skrivas om den i dagstidningar och populärpress.
Informationsgruppen 9186004948 -
Det nya svenska köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 180 recept på gamla svensk rätter i modern tappning. Pröva Fru Zorns kakor och Edsbackas premiärkyckling. Foto: Lars Paulsson.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137111329
- Titel
- Det nya svenska köket
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 270 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1056 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bokförlaget Forum 9137111329
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn