Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Harpsund. Hus och händelser

Harpsund. Hus och händelser

Inbunden bok Byggförlaget. 2003. 208 sidor.

Nyskick. När godset Harpsund skänktes till staten av Carl August Wicander, Korkkungen, som rekreationsbostad till Sveriges statsminister blev det ett visst bekymmer för den socialdemokratiska regeringen att acceptera donationen. Men finansmister Per Edvin Sköld avgjorde saken med orden Tage vi tar skiten... För allmänheten är Harpsund ett ganska anonymt men i realiteten viktigt politiskt beslutscentrum. Samtidigt är herrgården en kulturell och konsthistorisk skattgömma. Absolut nyskick. (191010)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9179882447
Titel
Harpsund. Hus och händelser
Författare
Sven Strömberg
Förlag
*Byggförlaget
Utgivningsår
2003
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 295 mm
Vikt
994 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När godset Harpsund skänktes till staten av Carl August Wicander, Korkkungen, som rekreationsbostad till Sveriges statsminister blev det ett visst bekymmer för den socialdemokratiska regeringen att acceptera donationen. Men finansmister Per Edvin Sköld avgjorde saken med orden Tage vi tar skiten... För allmänheten är Harpsund ett ganska anonymt men i realiteten viktigt politiskt beslutscentrum. Samtidigt är herrgården en kulturell och konsthistorisk skattgömma.