Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Svenska ödehus

Svenska ödehus

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 152 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inbunden i pappband med relieftryck och med skyddsomslag, allt i absolut nyskick. Överdådigt rikt, vackert, instruktivt och nostalgiskt illustrerad med foton i färg. Här skildras ett Sverige, som håller på att försvinna. Genom suggestiva bilder träder ett land fram , som många av oss inte visste att det fanns. Tio övergivna hus runt om i Sverige har besökts där det bott allt från fattiglappar till disponenter EN BOK I PRESENTSKICK!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789127116603
Titel
Svenska ödehus
Författare
Sven Olov Karlsson - Philip Pereira dos Reis
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2009
Bandtyp
Inbunden
Mått
225 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
681 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sven Olov Karlssons texter och Philip Pereira dos Reis suggestiva bilder skildrar ett Sverige som håller på att försvinna framför våra ögon. Innanför krossade fönster och murkna väggar har de hittat historier fulla av drömmar och framtidstro. Genom intervjuer med efterlevande och ögonvittnen har de samlat skrönor och sanna berättelser: spännande, roliga men ofta också sorgliga. Några av husen är en Djursholmsvilla i Bergslagens skogar, en Skånelänga som aldrig blev färdig och ett banvaktshus som visade sig vara fullt med brev från Nazityskland.
"Svenska ödehus är en mycket beundransvärd bok. Journalistik stegrad till litteratur."
- Göteborgs-Posten
"Intressanta och välskrivna berättelser, och med bilder som pockar på uppmärksamhet och är viktiga delar av berättelserna. Ett ambitiöst projekt, och väl utfört."
- Västerviks-Tidningen"