Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Naturvetenskap som allmänbildning

Naturvetenskap som allmänbildning

Häftad bok Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2000. 429 sidor.

Mycket gott skick. /Nära nyskick............................// Vad är naturvetenskap? Och varför ska alla elever lära sig naturvetenskapliga ämnen, oavsett vad de tänker arbeta med i livet?
I denna bok vänder författaren upp och ner på våra vanliga föreställningar. Han menar att naturvetenskapens idéer, världsbild och metoder hör till de mest centrala delarna av vårt kulturarv, och att de naturvetenskapliga ämnena därför är viktiga kulturämnen i skolan och utgör grunden i ett demokratiskt samhälle.
Författaren placerar alltså naturvetenskapen mitt i kulturen, mitt i den filosofiska debatten som en viktig faktor i samhällsutvecklingen – en kraft som både löser och skapar problem. Han tar upp viktiga frågor om naturvetenskapens värderingar, ideal och kultur, och han gör det utifrån ett perspektiv som behandlar de stora linjerna inom vetenskapsteori, filosofi, historia och sociologi.
Boken är spännande, lättläst och en verklig utmaning för lärare, lärarstudenter och andra som är intresserade av att kritiskt reflektera över naturvetenskapens ställning i skolan och samhällsutvecklingen rent generellt. Den stimulerar till diskussioner och nya synsätt, fördjupade argument och ställningstagande.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9144009992
Titel
Naturvetenskap som allmänbildning
Författare
Svein Sjøberg
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2000
Omfång
429 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Läs mer om boken på studentlitteratur.se