Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Albatross. En händelse under första världskriget

Albatross. En händelse under första världskriget

Inbunden bok Nya vyer. 2002. 215 sidor.

Mycket gott skick. prydligt inplastad, stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - Karta medföljer. Den 2 juli 2015 blev fartyg ur den tyska Östersjöflottan invecklade i strid med en överlägsen rysk eskader utanför Gotlands östra kust. Fartyget Albatross grundsattes 150 meter från land inne på svenskt neutralt vatten. Nu väntade en lång internering i Sverige, fram till 1918.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197301175
Titel
Albatross. En händelse under första världskriget
Författare
Svante Hedin
Förlag
Nya vyer
Utgivningsår
2002
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
26 x 24 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Den 2 juli 1915 blev krigets fasor för någon dag högst påtagliga för befolkningen på Gotlands östra kust i trakterna runt Östergarnsholm. En överlägsen rysk eskader jagade den tyska minutläggaren S.M.S. Albatross. Även då Albatross kommit in på svensk terrotorialvatten fortsatte den ryska beskjutningen, och med kraftig slagsida grundsattes Albatross ca 150 meter från land. För Albatross och de överlevande i besättningen var striden över men nu väntade en lång internering i Sverige, som skulle vara fram till krigsslutet 1918. I boken presenteras för första gången en utförlig och detaljerad historik över händelsen den 2 juli och vad som sedan följde; den tyska besättningens internering på olika platser på Gotland, följt av Skillingaryd i Småland, fartygets bärgning och reparation i Oskarshamn och följande placering i Karlskrona, innan det efter krigsslutet kunde återvända till Tyskland.