Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Guldägget : föräldraskap i biomedicinens tid
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188930122
Titel
Guldägget : föräldraskap i biomedicinens tid
Författare
Susanne Lundin
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
1997
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det finns omkring 250.000 ofrivilligt barnlösa par i Sverige. Många av dem försöker att få barn med hjälp av "provrörsbefruktning", en metod som för första gången genomfördes 1978.
Barnlöshet är inte unikt för dagens samhälle och inte heller försöken att övervinna problemet. Förr trodde man att en spräckt träsko eller slaktblod på kvinnans läppar skulle inverka positivt på fruktbarheten. Idag, när det med biomedicin blivit möjligt att hjälpa naturen på traven, har vi kommit att handskas med problemet på helt andra sätt. Men i vetenskapens och framstegens spår har följt livliga diskussioner.
I Guldägget - Föräldraskap i biomedicinens tid granskas dagens syn på barnlöshet och författaren diskuterar de många frågor som konstgjord befruktning väcker. Vad sker med människor när de ställs inför möjligheten att forma ett nytt liv? Hur påverkar detta vår syn på oss själva och på familjen som institution? Guldägget ger därmed perspektiv på dagens intensiva debatter.

Susanne Lundin är verksam som forskare och lärare vid Etnologiska institutionen i Lund. Hon har tidigare varit medförfattare och redaktör till ett flertal publikationer om medicin och kultur, hälsa och identitet, bland annat Kroppens tid - om samspelet mellan kropp, identitet och samhälle (1996) och Gene technology and the Public. An Interdisciplinary Perspective (1997).