Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svenska former

Svenska former

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 319 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Stort format, rikt illustrerad

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789151836638
Titel
Svenska former
Författare
Susanne Helgeson - Kent Nyberg
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2000
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
225 x 305 mm
Vikt
1896 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I ett unikt verk om nutida svenska uttryck får vi lära känna några av vårt lands mest spännande möbel-, glas-, textil- och keramikformgivare, träda in i deras tankevärldar, närma oss deras skapande och möta deras inspirationskällor.
Svenska former har skribenten Susanne Helgeson och formgivaren Kent Nyberg samlat och lyft fram skaparna av den samtida svenska form som för första gången sedan 50-talet givit Sverige en uppmärksammad plats på den internationella designkartan.
I personliga texter berättar ett fyrtiotal formgivare om sitt engagemang, sitt skapande och sina internationella framgångar, om teknik, materialutveckling och frustrationer. Per B. Sundberg talar om varför Jesus och gäddor samsas i hans glasverk och Thomas Eriksson reflekterar över sin allmänbildning och berättar om medicinskåpet i krokodilskinn. Mats Theselius förklarar hur hans omsorg om jazzdiggare ledde till en möbel för morot och dipsås, medan Lena Bergström skriver om hur en jätterädisa satte sina spår i hennes yrkesval. Vi får följa Jonas Bohlins ytterlighetsresonemang och kommer att förstå hur Pia Wallén kom på idén att göra en skål i filt. Och mycket, mycket mer.
Här finns också notiser om allt från designskolornas examensutställningar och branschfakta till formhistoria och ytterligare exempel på starka uttryck. Personer, objekt och miljöer är fotograferade av några av Sveriges mest uppmärksammade fotografer, kända från mode- och reklamvärlden.
Susanne Helgeson är frilansande skribent med konst och form som huvudsakliga intresseområden. Till hennes uppdragsgivare hör bl a MånadsJournalen, FORM, Sköna Hem, Elle Interiör, Smart Show och Snowcrash. Kent Nyberg är en välkänd formgivare i reklam- och bokbranschen. Många av hans verk har blivit prisbelönade.