-
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 28*24 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Sova gott + Sov gott tips mot sömnlöshet (bok...
Inbunden bok.
Nära nyskick. 2 böcker säljes till ett paketpris. Laminatband, 160+175 sidor
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137124161
- Titel
- Sova gott
- Författare
- Gemzell, Gottfried
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 172 x 208 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 531 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler svenskar lider av sömnproblem. Den långa, mörka vintern är en tid då många är konstant trötta. Antingen har vi svårt att somna eller så vaknar vi inte när vi ska. Några sover ytligt och oroligt, andra plågas av mardrömmar. Sova gott gör själva sovandet till en konst. Det är både njutningsfull läsning och en praktisk handbok för alla som önskar att de sov bättre. Här avhandlas allt som rör den goda sömnens förutsättningar och de är många: Hur ska sovrummet vara beskaffat; hur förbereder man sig bäst för en riktigt god natts sömn och hur ser man till så att man inte vaknar upp på fel sida? Hur fungerar det där med drömmar; behöver vi verkligen sova så mycket som vi gör och hur var det egentligen med de där fåren? Vad händer när klockan på väggen inte stämmer med den biologiska, hur hanterar man jet lag och vad är hemligheten bakom den effektiva tuppluren? Dålig sömn leder inte bara till trötthet. Sänkt immunförsvar, allmän hängighet, nedsatt koncentration och irritation är omedelbara effekter av för lite vila. Olyckor, stora som små, inträffar nästan alltid på grund av trötthet: Harrisburg, Tjernobyl, de flesta trafikolyckor, för att inte tala om gräl runt frukostborden. I Sova gott får du nycklarna till ett gladare, friskare och mer utvilat liv under de vakna timmarna. Gottfried Gemzells träffsäkra och lustfyllda ton, och Jenny Herrströms eleganta illustrationer gör Sova gott till vinterns perfekta gå bort-present. I Sova gott finns handgripliga tips, rolig kuriosa, intressant historik och häpnadsväckande fakta. Här lär du dig bland annat:Alla tiders mest effektiva insomningsknepVad som händer i kroppen när vi soverSovcykelns olika stadierVarför fet mat och alkohol är bedrägliga sömnpillerVad hypnos, ide och andra sömnliknande tillstånd egentligen ärAtt bädda i olika stilar: den klassiskt lantliga, den urbana eller den kontinentalaAtt laga den godaste nattmackan och blanda den ultimata sängfösarenSova gott är en rolig och faktaspäckad bok full av annorlunda infallsvinklar på någonting vi trots allt gör tjugofem år av våra liv: sover. God natt!
9137124161 -
Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 230 sidor.
Gott skick. 23*17 cm, rikt illustrerad, märke från borttagen prislapp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870035
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789178870035 -
Lätt och gott från Mexiko
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1997. 88 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 21*19 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153418115
- Titel
- Lätt och gott från Mexiko
- Författare
- Telegin, Marie Louise - Tennek, Jan
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153418115 -
Gott med ägg - Från klassisk äggröra till mar...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 155 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 29*18 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330685
- Titel
- Gott med ägg - Från klassisk äggröra till marmorerade maränger
- Författare
- Braimbridge, Sophie - Hofstetter, Ian - Westerstål, Ulla-Märta
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 182 x 292 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 772 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är något handfast och tillfredsställande med att anrätta ägg från det första skalet som knäcks mot skålen till det ögonblick då sufflén ställs fram på bordet. Kanske beror det på att ägg kan användas på så många olika sätt, i såväl varmrätter som desserter.
Här finns recept på mättande frukostar, läckra bruncher, innovativa varmrätter, lätta smårätter och frestande desserter allt från klassisk äggröra till marmorerade maränger.
B Wahlströms 1 9132330685 -
Amerikanerna på gott och ont
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1999. 148 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 21*15 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178422213
- Titel
- Amerikanerna på gott och ont
- Författare
- Björn Sandels
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 148 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 324 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9178422213 -
Titta så gott - 153 köttrecept med färgbilder
Häftad bok. Wezäta provkök. 1968. 199 sidor.
Gott skick. spiralbunden, 25*23 cm, illustrerad, omslagspärmen lite nött, fin inlaga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta provkök
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn