Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Flickan som lekte med elden

Flickan som lekte med elden

Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2006. 632 sidor.

Nyskick. Lisbeth Salander återvänder till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Hon har kommit över en stor summa pengar vilket innebär att hon för första gången i sitt liv är kvar och det går upp för henne att hon är helt ensam.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman har hittat avslöjande uppgifter om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har höga positioner i samhället.

Händelser i Salanders mörka förflutna börjar göra sig påminda. När Dag och Mia blir brutalt mördade riktas misstankarna mot Salander och en stor polisjakt drar igång. Salander bestämmer sig att en gång för alla göra upp med det förgångna och straffa dem som förtjänar det. Återigen korsas Blomkvists och Salanders vägar.

Flickan som lekte med elden är den andra delen i Stieg Larssons Millenniumtrilogi.
Stieg Larsson, officiellt Karl Stig-Erland Larsson, född 15 augusti 1954 i Skelleftehamn, Västerbotten, död 9 november 2004 i Stockholm, var en svensk journalist och författare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113017105
Titel
Flickan som lekte med elden
Författare
Larsson, Stieg
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2007
Omfång
631 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
145 x 218 mm Ryggbredd 45 mm
Vikt
712 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Två journalister, Dag och Mia, kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...

Stieg Larsson var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. En formidabel deckardebut trots att författaren avled året innan boken kom ut.