Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Jungfrudansen

Jungfrudansen

Pocketbok Minotaur. 2003. 432 sidor.

Nära nyskick. Boken läst en gång. Framsidans övre högre hörn har en vikskada.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789189380509
Titel
Jungfrudansen
Författare
Stephen Booth
Förlag
Minotaur
Utgivningsår
2003
Omfång
432 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 179 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
242 g
Språk
Svenska
Baksidestext


”Otroligt bra … en tät, psykologisk berättelse som fullkomligt tar andan ur dig.” The Bookseller

”Intrigen är stark och realistisk … och om han fortsätter så här befinner sig Stephen Booth snart på samma nivå som Reginald Hill. Ska du bara läsa en av de nyare kriminalförfattarna i år så är Booth din man.” Yorkshire Post

”Ett förstklassigt mysterium!” Sunday Telegraph

Parkvakten Mark Ropers första ensampatrullering vid stensättningen ”De nio jungfrurna” kunde onekligen börja bättre. Inte nog med att radion slutar att fungera, dessutom snubblar han över Jenny Westons sargade lik. Hennes kropp har arrangerats i en grotesk dans – en dödsdans.
  Några veckor tidigare blev en annan kvinna överfallen i samma område. Maggie Crew överlevde men fick kroppsliga och själsliga ärr för livet. Polisen anar ett samband mellan de två brotten och nu gäller det att få Maggie att minnas, innan gärningsmannens kniv skördar fler offer.
  Ben Cooper och Diane Fry måste lägga sina personliga motsättningar åt sidan för att lösa fallet, men alla svar leder bara till nya frågor. Sakteliga börjar de dock inse att hedarna bevittnat större blodspillan än man någonsin kunnat föreställa sig.
 Boken nominerades till en Gold Dagger, för bästa kriminalroman 2001.

Stephen Booth föddes 1952 i Lancashire i England, men bor numera tillsammans med sin fru och sina husdjur på en gård i Nottinghamshire. Han upptäckte tidigt att han ville ägna sig åt skrivande i någon form och under 25 år var han verksam som journalist inom ett antal olika områden, bl.a. som kriminalreporter. Hans debutroman Svarta hunden belönades med Barry Award för bästa engelska kriminalroman 2000, och uppföljaren Jungfrudansen har blivit nominerad till en Gold Dagger.