Köksvägen till Västsverige
Natur & Kultur förlag. 2002. Västra gastronomiska akademins skriftserie nr 4.
Bandtyp: Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick. Födelsedagshälsning på försättsbladet. 988 g. En guide till lust och längtan. Från slott till sjöbod, från herrgård till kafé. Följ med till tre stjärnkrogar i Göteborg och 30 restauranger, färda en omväg i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Författarna Åke Edwardson, Birgitta Stenberg, Jan Mårtenson och Viveca Lärn vägleder dig. Känn matlust och reslust när du betraktar bokens sensuella bilder på mat och miljöer, tagna av fotograferna Tomas Yeh och Lisa Nestorsson. Pröva recepten som skapar kulinariska högtidsstunder, med råvaror från havet, insjöarna, jorden och skogen.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9127354296
- Titel
- Köksvägen till Västsverige
- Författare
- Stenberg, Birgitta
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 988 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst är Bohuslän, Västergötland och Dalsland värda en omväg. Den unika maten - lagad av landets främsta kockar, med förstklassiga råvaror från havet och insjöarna, jorden och skogen – och mycket annat värt att se och uppleva. Inspireras av vad författarna berättar, Tomas Yehs matbilder för alla sinnen, och de kända kockarnas bästa recept.
Detta är en bok att lustläsa för sina goda texters skull, och att använda som guide i en landsända som verkligen har mycket att erbjuda. Underbara restauranger, intressanta företeelser, smultronställen, slott och herresäten och mycket mera. Det blir fängslande, färgstarka och mustiga berättelser om människor och miljöer, om myter och legender, om kultur och historia.
Särskilt intressant för alla som bor i Västsverige och alla som vill resa dit, matintresserade i hela landet m fl.
Birgitta Stenberg, Jan Mårtenson, Viveca Lärn och Åke Edwardson – alla är namnkunniga författare och hemma i Västsverige.