Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Rock pretty baby! : tonårsrevolten i 50-talets Sverige

Rock pretty baby! : tonårsrevolten i 50-talets Sverige

Inbunden bok Bonnier Fakta. 2014. 191 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Omslaget har lätta lagerspår. Inlagan är nära nyskick. Rikt illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174243895
Titel
Rock pretty baby! : tonårsrevolten i 50-talets Sverige
Författare
Sten Berglind
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2014
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
222 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
1097 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rebeller i jeans Ung på 50-talet. Tonåring. Hur var det? Vad hände? Hur gick det till? I boken Rock pretty baby! ger Sten Berglind svaren i en kavalkad av bilder och återblickar som bättre än någonsin beskriver 50-talet och den stora tonårsrevolutionen som med blixtens hastighet spred sig från USA till Sverige. Först filmen Vild ungdom med Marlon Brando, sedan Vänd dem inte ryggen med Glenn Ford. Det var där Bill Haleys ”Rock around the clock” lanserades för att sedan bli den första rocklåten i historien att toppa skivlistorna. Så Elvis Presley, ”Heartbreak Hotel” och den stora hysterin. De svenska svaren hette Little Gerhard och Rock-Ragge. Men vilka var egentligen Tage Severin och Chris Lennert? Allt finns med i Rock pretty baby! Det gör också den nya transistorradion, de bärbara grammofonerna, 45-varvaren, jukeboxarna, de ”amerikanska” jeansen från Borås, nylonstrumporna, idoltidningarna, böcker som Olga Golbaeks Tonårsboken och Kerstin Thorvalls Boken till dig, de första mopederna, motorcyklarna och de nya drömbilarna från USA som snabbt togs över av en ny och högröstad grupp kallad raggare. Och så alla låtarna, förstås. Oförglömliga hits som ”A teenager in love”, ”Sweet little sixteen” och ”Theme from a summer place”. Var du själv med? Vill du veta hur det var? Här är biljetten tillbaka, med unika bilder från den mytomspunna tid då Tonåringen plötsligt blev en faktor att räkna med i Sverige. "Det skall direkt sägas att detta är inte minst en bild- och blädderbok som innehåller mängder av utsökt återgivna (foto)illustrationer, ofta över hela sidor och uppslag, och som ger den minnesgode läsaren rysningar av välbehag."Staffan Wennerlund, BTJ Häftepos 14117057