Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lust : en bok om livets salt

Lust : en bok om livets salt

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 158 sidor sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Det enda som skiljer detta exemplar från nyskick ett litet tryckmärke i nederkant pärmens baksida.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127356580
Titel
Lust : en bok om livets salt
Författare
Törnquist, Steffo
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2005
Omfång
158 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
245 x 310 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
1198 g
Språk
Svenska
Baksidestext
TV-personligheten Steffo Törnquist är här med ännu en bok som hyllar livets goda. Precis som i de tidigare böckerna Njut och Sprit, är grundtanken i Lust att insikt förändrar varje upplevelse – och nästan alltid till det bättre. I välfyllda kapitel serverar Steffo en kittlande njutningsbuffé med så vitt skilda beståndsdelar som kräftor, Strindbergs palettkniv, snaps, faluröda stugor, korv, HP-sauce, Coronetbåtar, månen, klockor och mycket mer. Lust är den perfekta presentboken till pappa, kollegan, sambon eller bäste vännen!

Steffo Törnquist har återigen fyllt en bok med sådant som väcker hans lust, och – efter hans mer närgångna beskådande av saken, elementet, smaken eller företeelsen – smittas läsaren att utforska, se och smaka på egen hand. Vem vill till exempel inte åka till Florens och beskåda Casa di Dante efter att ha läst om The Dante Bluff – en fantastisk historia om hur politik och religionkan påverka och förvränga både dåtid och nutid på ett sanslöst sätt!
Och hur fascinerad blir man inte av dissekeringen av kräftan, som visar sig vara en av de elakaste varelserna som finns, men som vi ändå njuter så hejdlöst av? Något vi alla kan avnjuta är en bit Västerbottensost, som av såväl slump som gediget experimenterande och kunskap har blivit till vad den är i dag, en av världens godaste ostar.
Njutningsperspektivet vidgas rejält – det är helt enkelt en bok om lust, om livets salt.

Steffo Törnquist
är skribent, journalist, föreläsare, TV-producent och programledare, bl a i TV4:s Nyhetsmorgon. Han har en förkärlek för pipor, golf och bilar av märket Ford Mustang från 1966.