Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kuwaharas dass och andra lösningar på stora samhällsproblem
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197943215
Titel
Kuwaharas dass och andra lösningar på stora samhällsproblem
Författare
Fölster, Stefan
Förlag
Samhällsförlaget
Utgivningsår
2011
Omfång
95 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
225 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
489 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De flesta vet vem som upptäckte glödlampan, dynamiten eller Skype. Nästan alla är också övertygade om att tekniska uppfinningar höjer levnadsstandarden. De är konkreta, förbättrar ofta vårt dagliga liv och de säljs i regel på en marknad.
Däremot är det få som vet vem som uppfann rondellen, hur man sänker olyckstalen genom att ta bort trafikskyltar, hur man minskar korruption genom att sticka fram en nollrupiesedel, hur gratis linser kan bota tuberkulos, eller vem som kom på hur man får skinande rena offentliga toaletter i Tokyo, nämligen borgmästare Kuwahara.
Dessa är alla exempel på samhällsinnovationer, som ofta handlar om nya arbetssätt eller nya kreativa lösningar på stora problem. Sådana innovationer får ofta stor betydelse först i efterhand och de får sällan lika stor uppmärksamhet som tekniska innovationer, trots att de har minst lika stor betydelse för samhället.
Författarna Stefan Fölster och Fabian Wallen vill med denna bok inspirera fler människor, både som medborgare och politiker, att vilja ägna sin kreativa kraft åt innovationer som kan utveckla samhället.
I ett lättsamt och medryckande tempo i en bok som är rikt illustrerad berättar författarna om samhällsuppfinningar som fått stor betydelse. Författarna lyfter fram framgångsrika länders och kommuners olika försök att reformera såväl mindre som större samhällsproblem.
Här finns en guldgruva för politiker som uppskattar kreativitet och framtidstro. Men också för de enskilda medborgare som vill låta sig inspireras till att påverka det svenska samhällets framtid.